Nl - Fr - Eng – Deu….

vrijdag 26 oktober 2018

Youngsters van de Slagers-traiteursschool Diksmuide gaven BBQ-demo op Meat Expo


Foto: v.l.n.r Emiel Demolder uit Beveren-aan-den-Yzer en Arthur Blockeel uit Leernes (Wallonië)  

De 2 junior slagers van de Slagers-traiteursschool Diksmuide, Arthur Blockeel uit Leernes (Wallonië) en Emiel Demolder uit Beveren-aan-den-Yzer gaven een prachtige BBQ-demo met hun nieuwste creaties voor het grote publiek.
Alle Belgische slagerijscholen uit het dagonderwijs vaardigen 2  leerlingen af waarbij ze binnen een bepaald tijdsbestek een opgelegde discipline moesten uitvoeren. Iedere deelnemer kreeg eenzelfde startpakket en moest volgens eigen creativiteit een unieke BBQ schotel presenteren.
Erwin Mertens - Belgisch BBQ-kampioen - Beste Slager van België en Carine Vos van De Belgische Beenhouwersbond beoordeelden de youngsters van de Belgische slagerijscholen. 


Foto: Erwin Mertens - Belgisch BBQ-kampioen - Beste Slager van België in overleg met Arthur Blockeel  en Emiel Demolder 

Foto: Arthur en Emiel van onze school lichten een tipje van de sluier van hun BBQ-recepten… 
1. Gevuld pastinaakje: een uitgesneden met marinade geschilderde pastinaak schijf gevuld met een  
klassieke gehaktmengeling met wat paprika, ajuin snippertje en granaatappelpitjes.
2. Gemarineerd kippen spitje: met rode ajuin en ananas er tussen.
3. Duo rundspitje: gemarineerd runderlapje opgerold eventueel met Emmentalerkaas of met gehakt vulling, schijfjes gele wortel. Het is de bedoeling van dit op zijn geheel te grillen om achteraf door te snijden.

Foto: Gemarineerd kippen spitje

Foto: Gevuld pastinaakje

Foto: Duo rundspitje

Foto: v.l.n.r. Arthur Blockeel, Yvan Claeys - voorzitter Landsbond der Beenhouwers, Emiel Demolder en vakleraar coach Edwin Ballière 

Onze benjamins  Arthur en Emiel lieten zich van hun beste kant zien. De leerlingen hadden op voorhand goed geoefend met hun vakleraar coach Edwin Ballière en voerden de opdracht feilloos uit.

Proficiat!


>>> Fotoalbum (klik hier)



Redactie, foto: Bertrand Vande Ginste – info https://sites.google.com/site/foodconsultplus/home


3 opmerkingen:

  1. Reactie van Erwin Mertens: Als ik die 2 mannen bezig zag dan weet ik dat er heel veel toekomst is.
    waren allen toppers!
    (Erwin Mertens - Belgisch BBQ-kampioen - Beste Slager van België)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Proficiat EMIEL en Arthur we zijn super trots op jullie. Doe zo voort!

    BeantwoordenVerwijderen