Foto: v.l.n.r Emiel Demolder uit Beveren-aan-den-Yzer en Arthur Blockeel uit Leernes (Wallonië)
De 2 junior slagers van de Slagers-traiteursschool Diksmuide, Arthur Blockeel uit Leernes (Wallonië) en Emiel Demolder uit Beveren-aan-den-Yzer gaven een prachtige BBQ-demo met hun nieuwste creaties voor het grote publiek.
De 2 junior slagers van de Slagers-traiteursschool Diksmuide, Arthur Blockeel uit Leernes (Wallonië) en Emiel Demolder uit Beveren-aan-den-Yzer gaven een prachtige BBQ-demo met hun nieuwste creaties voor het grote publiek.
Alle Belgische
slagerijscholen uit het dagonderwijs vaardigen 2 leerlingen af waarbij ze binnen een bepaald
tijdsbestek een opgelegde discipline moesten uitvoeren. Iedere deelnemer kreeg
eenzelfde startpakket en moest volgens eigen creativiteit een unieke BBQ
schotel presenteren.
Erwin Mertens - Belgisch BBQ-kampioen - Beste Slager van België en Carine Vos van De Belgische Beenhouwersbond beoordeelden de youngsters van de Belgische slagerijscholen.
Erwin Mertens - Belgisch BBQ-kampioen - Beste Slager van België en Carine Vos van De Belgische Beenhouwersbond beoordeelden de youngsters van de Belgische slagerijscholen.
Foto: Erwin Mertens - Belgisch BBQ-kampioen - Beste Slager van België in overleg met Arthur Blockeel en Emiel Demolder
Foto: Arthur en Emiel van onze school lichten een tipje van de
sluier van hun BBQ-recepten…
1. Gevuld pastinaakje: een uitgesneden met marinade geschilderde pastinaak schijf gevuld met een
klassieke gehaktmengeling met wat paprika, ajuin snippertje en granaatappelpitjes.
2. Gemarineerd kippen spitje: met rode ajuin en ananas er tussen.
3. Duo rundspitje: gemarineerd runderlapje opgerold eventueel met Emmentalerkaas of met gehakt vulling, schijfjes gele wortel. Het is de bedoeling van dit op zijn geheel te grillen om achteraf door te snijden.
1. Gevuld pastinaakje: een uitgesneden met marinade geschilderde pastinaak schijf gevuld met een
klassieke gehaktmengeling met wat paprika, ajuin snippertje en granaatappelpitjes.
2. Gemarineerd kippen spitje: met rode ajuin en ananas er tussen.
3. Duo rundspitje: gemarineerd runderlapje opgerold eventueel met Emmentalerkaas of met gehakt vulling, schijfjes gele wortel. Het is de bedoeling van dit op zijn geheel te grillen om achteraf door te snijden.
Foto: Gemarineerd kippen spitje
Foto: Gevuld pastinaakje
Foto: Duo rundspitje
Foto: v.l.n.r. Arthur Blockeel, Yvan Claeys - voorzitter Landsbond der Beenhouwers, Emiel Demolder en vakleraar coach Edwin Ballière
Proficiat!
BeantwoordenVerwijderenReactie van Erwin Mertens: Als ik die 2 mannen bezig zag dan weet ik dat er heel veel toekomst is.
BeantwoordenVerwijderenwaren allen toppers!
(Erwin Mertens - Belgisch BBQ-kampioen - Beste Slager van België)
Proficiat EMIEL en Arthur we zijn super trots op jullie. Doe zo voort!
BeantwoordenVerwijderen