Kies voor ‘van bij ons’ tijdens de week van de steak-friet
Affiche HIER downloaden
Recept HIER downloaden
Kies voor ‘van bij ons’ tijdens de week van de steak-friet
Zij gaven hun leven een compleet nieuwe wending… “Dankzij mij opleiding aan de Slagers-Traiteursschool
GO! Diksmuide kon ik zowel in de winkel als in het atelier mijn mannetje staan”, vertelt Liselotte…
Wil je al eens kennismaken
met de studierichting SLAGERIJ EN VERKOOPSTECHNIEKEN in het Atheneum – ‘Slagers-Traiteursschool
GO!’ Diksmuide?
Volwassenenonderwijs SLAGERSOPLEIDINGEN &
TRAITEURSPECIALITEITEN
Info (klik hier)
***************************************************************
Bijkomende info....
Altijd al jouw eigen salami willen maken? Geïnteresseerd in de beste manier
om een ham te roken? Hoe maak je de perfecte paté? Of heb je meer interesse in
het verkopen van vleeswaren? Dit alles en meer leer je in onze afdeling
slagerij, de referentie voor alles met vleeswaren in België.
Info: Voor alle afdelingen !
De laureaten van de Meesterschapwedstrijden voor Beenhouwers werden samen met de bestuurders van de Belgische Beenhouwersbond en juryleden van de Meesterschapwedstrijd, door Eerste Minister De Croo en Minister van Middenstand, Zelfstandigen en Kmo’s David Clarinval, ontvangen op de eerste editie van de ceremonie van de Meesterschapwedstrijden in de majestueuze spiegelzaal van het Brusselse Egmontpaleis op een aperitiefdiner.
Foto: (vlnr) Ivan Claeys (Voorzitter Belgische Landsbond der Beenhouwers), Minister David Clarinval, Philippe Bouillon (voorzitter Fédération nationale des bouchers de BelgiqueLandsbond), eerste finaliste Nathalie Van Der Straeten, tweede finalist Filip Ceusters, Eerste minister Alexander De Croo, eerste slager van België Cédric Mortier, Andreas De Cruyenaere, tweede finalist Joran Delbaere, 3de Beenhouwer van België Filip Ceusters en 2de beenhouwer van België, Petra Van Beneden, Peter van de Weyer, en uiterst rechts Jef Havermans (in naam van de familie Havermans: eerste finalist Beste Beenhouwer van België)
De
Eerste minister benadrukte in zijn speech het belang van de zelfstandige
ondernemers in onze samenleving en loofde de vakkennis die de Belgische
ambachtslieden uitdragen. Hij stelde dat ons land heel wat te bieden heeft op
dat vlak maar dat we soms iets te bescheiden onze ambachtelijke producten in de
kijker zetten. Met de organisatie van de Meesterschapwedstrijden moet daar
verandering in komen.
Er werd kosten noch moeite gespaard om van
deze avond een feestelijke avond te maken. De ontvangst was hartelijk, de
buffetten waren uitstekend, net als de live muziek.
Onze beenhouwers tekenden allemaal present en
deze heugelijke ontvangst wordt vast een mooie herinnering voor hen allemaal.
Wij
bedanken dan ook de ministers voor de ontvangst en iedereen die meewerkte om de
prestigieuze vakwedstrijden mee in goede banen te leiden en hopen dat we de
volgende editie terug kunnen rekenen op zo’n prachtig feest.
Tijdens ons bezoek aan La Boqueria hebben onze leerlingen hun ogen
de kost gegeven bij de verschillende toonbanken van de gekende Spaanse hammen.
Ze hebben deze natuurlijk geproefd samen met andere lekkere Spaanse
delicatessen. Het was een zeer unieke ervaring voor onze enthousiaste
leerlingen slagerij. (PVG)
Info: www.go-diksmuide.be
Interesse in één van onze studierichtingen?
Op naar het secundair? Kom dan zeker langs op één van onze individuele infomomenten en kies de modules die bij jou passen.
Nu mogelijkheid tot infomomenten en/of inschrijving op
zaterdag 2 juli van 9:00 - 12:00u.... meer info (klik hier)
Oud-leerling van de Slagers-traiteursschool – Diksmuide in de
kijker
Het slagersechtpaar Jeroen Lievens en Joyce Cordonnier aan de Oudenaardsesteenweg in Avelgem heeft zojuist voor het eerst deelgenomen aan de 42e editie van de internationale slagerswedstrijd ‘Confrérie des Chevaliers’ die dit jaar doorging in Nederland. Tot hun verbazing en trots wonnen hun 15 inzendingen 12 keer goud en 3 keer zilver.
Jeroen en Joyce en hun team zijn er
trots op, dat niet alleen hun klanten, maar ook de internationale jury van de
prestigieuze slagerijwedstrijd van de ‘Confrérie des Chevaliers, de geboden
kwaliteit wisten te waarderen.
Een zware brand verwoeste in 2016 de keurslagerij en er werd onmiddellijk een pop-up winkel opgestart en na acht maanden ging de compleet vernieuwde en moderne slagerij terug open.
Jeroen Lievens en Joyce Cordonnier zijn oud-leerlingen van de ‘Slagers-Traiteursschool GO – Diksmuide.
Na de digitale opendeurdag van vorig jaar mochten we op zondag 27 maart jl. iedereen opnieuw verwelkomen op onze school, campus Kaaskerkestraat 22.
De organisatie van dit infomoment was nog niet zoals voor COVID-19, waarbij tal van activiteiten georganiseerd werden. Dit jaar konden de geïnteresseerde bezoekers kennis maken met de verschillende afdelingen, leerlingen en vakleraars @WORK !
Via het fotoalbum vinden jullie
alvast enkele sfeerfoto’s van Slagers-Traiteurs@WORK
Info & inschrijvingen (klik hier)
Slagers-traiteursschool GO! Diksmuide… wij maken je dromen waar!
Redactie en foto’s: Bertrand Vande Ginste - https://sites.google.com/site/foodconsultplus/