Nl - Fr - Eng – Deu….

woensdag 5 december 2018

Nieuwe studie toont aan dat mensen die kaas en rood vlees eten langer leven




Steek die barbecue aan en laat een stolp kaas aanrukken – want rood vlees en kaas staan terug op het menu van gezond leven.
Onderzoekers aan de McMaster University in Hamilton, Ontario, ontdekten dat mensen die meer rood vlees en kaas eten meer kans hebben om lang te leven. Mensen die drie porties zuivelwaren en 120 gram onverwerkt rood vlees per dag eten, genieten volgens het onderzoek de meeste voordelen.
“Onze bevindingen over vette zuivelwaren en onverwerkt rood vlees vormen een uitdaging voor het conventionele denken”, vertelde McMaster professor en voedingsdeskundige Andrew Mente aan collega-onderzoekers tijdens een conferentie van de Europese Vereniging van Cardiologen in München in Duitsland.
Zij die de meeste zuivelproducten en rood vlees aten, zagen hun kansen op een vroegtijdig overlijden dalen met 25 procent en de kans op hartaanvallen zou zelfs met 22 procent verminderen. In het onderzoek werd rekening gehouden met verschillen in welvaart en opleiding, alsook met andere gezondheidsgewoontes.
“Het is beschermend in de mate van de porties die we identificeerden. We zeggen het over drie porties zuivel en een portie rood vlees per dag”, zei Mente.
“Met betrekking tot koolhydraten zou ik zeggen dat verzadigd vet voordelig is – dat bleek duidelijk uit deze cijfers.”
Wit vlees zoals kip en kalkoen vertoonde gelijkaardige voordelen, zeiden de onderzoekers.
“Onze resultaten tonen dat zuivelproducten en vlees voordelig zijn voor de hartgezondheid en een lang leven”, zei Dr. Salim Yusuf, die cardiovasculaire ziektes onderwijst aan de McMaster Medical School.
De onderzoekers verklaarden ook dat een gezond dieet bestaat meer dan acht porties fruit en groenten en halve porties noten en bonen.
Bron en afbeeldingen: New York Post


Redactie en foto’s: Bertrand Vande Ginste - https://sites.google.com/site/foodconsultplus/



1 opmerking:

  1. Wat er in de headlines komt: 'Nieuwe studie toont aan dat mensen die kaas en rood vlees eten langer leven’

    Wat de conclusie van de studie letterlijk is: “People should aim for a diet which was varied and full of unprocessed foods." (Cheese is a processed food) "Eating well means looking at your diet as a whole, rather than focusing too much on individual elements. Meat and dairy MIGHT contribute to a healthy, balanced diet as long as they’re eaten in MODERATION, along with PLENTY of fruits and vegetables, pulses, wholegrains and nuts.”

    Originele artikels verschillen vaak met de gedeelde headlines ;)

    BeantwoordenVerwijderen