Nl - Fr - Eng – Deu….

dinsdag 9 juli 2019

Artiesten Frank Galan & Christel stelen de show op het ABS hoevefeest te Diksmuide


Het Algemeen Boerensyndicaat (ABS) van groot Diksmuide vierde het voorbije weekend haar jaarlijkse hoevefeest met BBQ. De bekende Vlaamse zangers Frank Galan & Christel waren de absolute  blikvangers!  Veel leden en sympathisanten vonden de weg naar de hoeve van Joël, Rita en Joren Van Coppenolle-Vandeputte, aan de prachtige IJzerdijk in het pittoreske dorpje Kaaskerke, te midden de weidse stilte van de vette Westhoek Polders.

>>> Fotoalbum (klik hier)






























>>> Fotoalbum (klik hier)

Niet enkel het lekkere eten viel in de smaak maar ook de springkastelen voor de kinderen. 
Dat het ABS groot Diksmuide een heel erg hechte groep is, vertaalde zich eens te meer op de manier hoe alle bestuursleden, perfect aangestuurd door de plaatselijke voorzitter, Joël Van Coppenolle en aangevuld door menig helpende hand deze avond vlekkeloos lieten verlopen.




>>> Fotoalbum (klik hier)

Een 750 gasten schoven aan voor de ‘Oklahoma Joe barbecue Smoker' met de heerlijke Diksmuidse Polderhammen. “De hammen werden low & slow gegaard, echt uniek, de hammen blijven sappig en intens van smaak, doordat de kamers zorgen voor een indirecte verhitting” aldus Hans Vandewatere, van het Cateringspecialist ‘Traiteur Standaert’ uit Ichtegem. Hans is oud-leerling van de Slagers-traiteursschool Diksmuide.




>>> Fotoalbum (klik hier)

Film: Gezellige sfeer op het ABS Diksmuide hoevefeest



De Vlaamse Julio Iglesias, Frank Galan was top!

Tijdens de BBQ waren de artiesten Frank Galan & Christel top! Al jarenlang hebben we in Vlaanderen onze eigen Julio Iglesias, Frank Galan. Als Frank Galan het podium betreedt, mag je prat gaan op “magie” en absolute “overgave”!





>>> Fotoalbum (klik hier)


 Film: Frank Galan & Christel - ABS Diksmuide 


Samenwerken over de grenzen heen

Voorzitter Joël Van Coppenolle en tevens gemeenteraadslid wil onder het moto “respect... binnen en buiten de land- en tuinbouw!” zich ten dienste stellen van alle Diksmuidelingen.  Met zijn jaren lange agrarische ervaring zal hij tal van projecten ondersteunen. Het Algemeen Boerensyndicaat vzw (ABS) is één van de grootste landbouworganisatie in België. Het ABS in de eerste plaats een syndicaat dat ervoor zorgt dat de belangen van de leden (boeren en tuinders) zo goed mogelijk verdedigd worden. Het ABS is politiek neutraal en blijven ervan overtuigd dat zij deze neutraliteit hoog in het vaandel moeten blijven dragen. Als zij onze belangen, en deze van de leden, moeten verdedigen dan moet dit gebeuren bij alle politieke families. Landbouw is een primaire en belangrijke economische sector, die niet zomaar afhankelijk kan zijn van een of andere belangengroep of politieke partij. ABS telt momenteel ca. 4.000 leden en haar rangen staan open voor iedere land- en tuinbouwer die begaan is met de toekomst zijn familiebedrijf! 


>>> Fotoalbum (klik hier)


Warme oproep!

Voorzitter Joël Van Coppenolle doet samen met het 'Algemeen Boerensyndicaat' (ABS) en 'De Belgische Beenhouwersbond'  tot het ondertekenen van een petitie: ‘reserveer traditionele vleesspecifieke benamingen alleen voor vleesproducten’!
Er ligt een Europees wetsvoorstel op tafel ter bescherming van vleesproducten zodat vegetarische producten NIET naar vlees genoemd kunnen worden.


De petitie kan via deze link worden ondertekend

“In de toekomst zullen benamingen zoals vieggieburger, veggiesteak, … zo goed als zeker verdwijnen. De landbouwcommissie van het Europees Parlement wil niet dat vegetarisch “vlees” nog onder de naam “burger” of “steak” in de winkel ligt. De verwijzing naar een vorm mag wel, (b.v. rollade) maar een verwijzing naar een spierstuk of een diersoort kan evenwel niet. Wat volgens de organisaties bv. niet kan, is vegetarische ham, veganistische kipstukjes, vegetarisch spek, …Een ruime meerderheid stemde voor het verbod. Iets waar de organisatie ook jaren voor pleiten
 “De vegan lobby heeft allerlei initiatieven genomen om dit wetsvoorstel te kelderen, onder meer door petities. Voor alle duidelijkheid: dit is geen petitie tegen vegetarische producten. Dit is enkel een petitie ter bescherming van de authentieke vleesproducten”

Duidelijker voor de consument
De consument moet zijn keuze kunnen baseren op betrouwbare informatie. De naam moet de productkenmerken weerspiegelen. Om eerlijke concurrentie en transparantie voor de consument te waarborgen, moet worden vermeden dat voor producten uit verschillende categorieën levensmiddelen dezelfde benamingen worden gebruikt.

De petitie kan via deze link worden ondertekend

Het ABS-team kan terugblikken op een uitermate geslaagd feest met een zeer grote waardering voor hun enthousiaste en engagement.

Proficiat!

>>> Fotoalbum (klik hier)

Redactie en foto’s: Bertrand Vande Ginste - https://sites.google.com/site/foodconsultplus/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten