Broers Pieter-Jan (21) en Lukas (25) Hillewaere openden op 20 augustus jl. met hun enthousiaste jong team de gloednieuwe, ambachtelijke slagerij in de gebouwen van de voormalige slagerij Ghekiere. Het oude hoekhuis aan de Bruggestraat en de Kerkstraat, waar Geert Ghekiere en Martine Vansevenant al jaren een slagerij runden werd volledig gerenoveerd en zelfs gedeeltelijk herbouwd. Er werd ook voldoende parkeergelegenheid voorzien. De broers kochten tevens de achterliggende Quirinuszaal. Grote festivals zijn nog niet toegestaan, maar ze concentreren zich eerst op de slagerij om later de ruimte in de toekomst te kunnen verhuren. Het podium is al reeds gerenoveerd.
Een duidelijke missie en visie
Pieter-Jan
behaalde zijn diploma aan de bekende Slagers-traiteursschool van Diksmuide. Hiermee treedt Pieter-Jan in voetsporen van
grootvader en grootoom. Hij was een zeer gedreven en leergierige
leerling. Wist vanaf toen al dat hij een zelfstandige ambachtelijke slagerij
ging starten. Pieter-Jan won verschillende prijzen op internationale vakwedstrijden.
Online
shop
De slagerij is alle dagen open behalve op
woensdagnamiddag en zondagnamiddag. Zij hebben ook een online shop, klanten
kunnen via de website vlees of gerechten bestellen die aan de automaat kunnen
afgehaald worden. Wanneer men online bestelt, ontvangt je een code. Met deze
code kan je één van de acht kluisjes openen.
Artisanale
vleeswaren van voorganger Geert
Ze hebben veel tijd besteed aan het bereiden
van de uitgebalanceerde recepten. De beroemde ham en andere vleeswaren
van de voorganger Geert, ook oud-leerling van de Slagers-traiteursschool van
Diksmuide zullen verkrijgbaar zijn. De recepten uit de tijd toen hun grootouders
nog een beenhouwerij hadden zullen in eigen atelier gemaakt worden.
Info: www.beenhouwerij-hillewaere.be
Redactie: Bertrand
Vande Ginste - https://sites.google.com/site/foodconsultplus
Geen opmerkingen:
Een reactie posten