Media berichtten de jongste maanden heel vaak over winkels en bedrijven die moeten sluiten. Alexander Declerck (24), oud-leerling van de Slagers-traiteursschool Diksmuide en Melissa Derycke (27) varen echter tegen de stroom in. Zij openden hun eigen ambachtelijke slagerij 'Meat and Meal'. Het jonge koppel nam de zaak in de Stationsstraat te Gits over van voorgangers Pieter & Annelies.
Met een ‘brede ecologische’ visie…
Hun missie bestaat er in om klanten een duurzaam, veilig, kwaliteitsvol en met respect behandeld product af te leveren. “Het rundvlees komt van Alexanders ouderlijke hoeve ‘t Ruitershof, in Hooglede waar aldaar de runderen met veel liefde en geduld gekweekt worden. Met alle aandacht voor de natuur om de ecologische voetafdruk zo laag mogelijk te houden. “ Van onze weide tot op je bord… van topkwaliteit en smaak”, zegt de fiere Alexander. “Dit alles maakt ons beiden gelukkig om actief de korte keten te kunnen steunen en mensen lokaal te doen kopen. Wij zijn ervan overtuigd dat je bij ons juist koopt”, aldus Melissa.
De aandacht voor ‘de korte keten’ neemt de laatste tijd sterk toe...
De korte keten is een manier van verkopen waarbij er een rechtstreekse band ontstaat tussen producent en consument. Op die manier kan de landbouwer zijn prijs, de productiemethode en het aanbod zelf bepalen. Met zo'n transparant systeem is hij niet enkel een ambassadeur voor zijn product, maar voor de hele korte keten. Als consument krijg je in ruil verse en kwaliteitsvolle producten recht van bij de boer, zonder veel voedselkilometers of verpakkingsafval. Bovendien ondersteun je als consument de locale economie en is het sociaal contact een meerwaarde.
Meer info:
Ambachtelijke slagerij 'Meat and Meal'
Stationsstraat 24
8830 Gits
Tel. 051 21 21 29
meatandmeal@hotmail.com
Facebook
Ambachtelijke slagerij 'Meat and Meal'
Stationsstraat 24
8830 Gits
Tel. 051 21 21 29
meatandmeal@hotmail.com
Redactie: Bertrand Vande Ginste - https://sites.google.com/site/foodconsultplus/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten