Ter ondersteuning van die week wordt een heuse mediacampagne opgezet op de kanalen van VLAM.
¬ Ga voor vlees waar nog een beetje vet aan zit. Dit geeft veel meer smaak en wordt ook malser.
¬
De belangrijkste kruiden voor
stoofvlees zijn peper, zout, tijm en laurier.
¬
Naast de kruiding is het belangrijk om een
goede balans te vinden tussen zoet en zuur. De zoete smaak creëer je met
stroop, bruine suiker of peperkoek, de scherpere toets door een boterham met
mosterd of een beetje azijn toe te voegen.
¬
Gebruik in je stoofvlees een bruin bier
dat niet te bitter smaakt zoals Petrus Oud Bruin, Liefmans Goudenband of donkere
Leffe. Ook een fruitig bier (zoals Rodenbach) kan perfect.
¬
Stoofvlees moet lang pruttelen, maar zeker
niet koken.
¬
Stoofvlees is een dag later nog
lekkerder. Schep eerst de stukjes vlees uit de pot. Warm de saus op en voeg pas
op het einde het vlees toe. Zo gaart het vlees niet te ver.
Ook
jij als slager kan deze feestweek in de kijker zetten in je winkelpunt.
Inspireer je klanten met diverse stoofvleesrecepten
of zet stoofvlees in promotie die periode. In het vakblad 'De Belgische Beenhouwerij' vind je ook een affiche die je in je winkel kan ophangen.
of zet stoofvlees in promotie die periode. In het vakblad 'De Belgische Beenhouwerij' vind je ook een affiche die je in je winkel kan ophangen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten