Nl - Fr - Eng – Deu….

maandag 6 februari 2023

Leerlingen Slagers-Traiteursschool Atheneum GO! Diksmuide winnen op vakwedstrijd “16e Festival van het varkentje 2023"

Tijdens de proclamatie van de vakwedstrijd De Beste Ambachtelijke ‘Varkensrilette’ & Beste ‘Breugelbuffet”  werden de winnende leerlingen van de Slagers-Traiteursschool Atheneum GO! Diksmuide tijdens het banket met 810 genodigden in de bloemetjes gezet.
Deze vakwedstrijd werd reeds voor de 16e keer ingericht door:  ‘Het Genootschap van de orde Jean Berquin’, vzw Oud-leerlingenbond - ‘Slagers-traiteursschool GO! van het Atheneum - Diksmuide’ en Salons Saint-Germain.
De leerlingen en vakleraars van de afdeling slagerij-traiteur verzorgden mede dit grandioze evenement!
Dit jaarlijkse Festival van het Varkentje heeft opnieuw een volle zaal getrokken. De 810 aanwezigen smulden van een rijkelijke galamenu waarbij het varken de hoofdrol speelde.
Miss België, Justine De Jonckheere presenteerde de proclamatie. Zij kregen allen vele felicitaties en de prijzen uit handen van Ivan Claeys, Voorzitter van de Belgische Beenhouwersbond, Norbert Van Speybroeck, Adviseur Belgische Beenhouwersbond en Jochen Nolf, Directeur Slagers-Traiteursschool GO! atheneum Diksmuide.


Foto: Het volledige organisatieteam van de Slagers-Traiteursschool GO! atheneum Diksmuide
 
Vakwedstrijd ‘Beste Meester Ambachtelijke Charcutier 2023’
 
Dit jaar streden terug  zowel professionelen als juniores voor ‘De Beste Ambachtelijke ‘varkensrillette’. 
Bij de profs won Henri Vanholme van Café-restaurant 't Hof van Commerce in Stavele de 1e prijs. De 2e plaats  ging naar Dries Sentobin van Culinaire slagerij Dries uit Roeselare, die al enkele keren de 1e plaats won.  Brecht Parmentier uit Staden, won de 3e plaats als jonge starter van de Hoeveslagerij & traiteurdienst Fenx.
 
 
Henri Vanholme
(36) en zijn partner Astrid baten samen met zijn moeder Iris en team het  Café-restaurant  't Hof van Commerce in Stavele uit.  Dat 't Hof van Commerce geen traditioneel eethuis is, staat vast. Daar zorgt de flamboyante dame des huizes, Iris wel voor. Bediening aan tafel bestaat hier niet. Men krijgt een bord en men bedient zichzelf aan het buffet in de beenhouwerij. Daar ligt een uitgebreid assortiment aan vlees van het  varken, groenten, fruit, sausjes en uiteraard. Henri, oud-leerling van de Slagers-Traiteursschool Diksmuide,  bereid alle ambachtelijke vleeswaren in zijn eigen atelier.
Café-restaurant 't Hof van Commerce situeert zich naast de Stavelebrug en met zicht op de IJzer is dit etablissement prachtig gelegen. Na 22 jaar is 't Hof van Commerce de gedroomde pleisterplaats geworden van vele wandelaars, fietsers, waterratten, motaars, bier- en piconproevers en alle andere levensgenieters want genieten kan je er! 's Zomers op het terras langs de IJzer en 's winters rond het gezellige haardvuur.
t Hof van Commerce is een 180 jaar oude authentieke herberg gelegen in de Westhoek in het dorp Stavele (Alveringem). De landelijke herberg ligt aan de Stavele-brug met zicht op de IJzer. Toen Iris en Paul dit kochten in het jaar 2000 was er nog een authentieke hofstede met café. Madeleine had er 53 jaar lang café gehouden tot begin 2000. De herberg werd uitgebreid en de vroegere stallen werden omgevormd tot thema café. 
 
Het 'zwijnekot' ruimte plaats voor een buitenterras, de paardenstal bleef thematisch in het gelid lopen en is opgesmukt met oude sporen en halsters. Zelfs het kleinste kamertje is terug te vinden in het oude konijnenkot dat toegankelijk is voor rolstoelgebruikers.. Gevoel voor humor hebben ze hier wel, want houten zitplanken uit primitieve wc's doen dienst als fotokaders.
 
>>> Fotoalbum (klik hier)


Foto: De winnaars - PROFESSIONELEN ‘De Beste Ambachtelijke ‘varkensrillette’  met Voorzitter Ivan Claeys van de Belgische Beenhouwersbond en Norbert Van Speybroeck, Adviseur bij de Belgische Beenhouwersbond  en Jochen Nolf, Directeur GO! atheneum Slagers-Traiteursschool Diksmuide.
  
 >>> Fotoalbum (klik hier)
 
Uitslagen: PROFESSIONELEN

Miss België Justine De Jonckheere presenteerde de proclamatie tijdens het feest met de 810 genodigden. Zij kregen allen vele felicitaties en de prijzen uit handen van Voorzitter Ivan Claeys van de Belgische Beenhouwersbond en Norbert Van Speybroeck, Adviseur bij de Belgische Beenhouwersbond. De drie genomineerden zijn allen oud-leerling van de gekende Slagers-traiteursschool GO! Atheneum – Diksmuide.

 

 

Naam

Woonplaats

1e plaats

Goud

Henri Vanholme

Stavele

2e plaats

Zilver

Dries Sentobin

Roeselare

3e plaats

Brons

Brecht Parmentier

Staden

 

In alfabetische volgorde

Persprijs

 

Arne Leuridan

Watou

 

 

Ignace Casier

Vladslo

 

 

Maarten Vandermeulen

Esen

 

 

Nicolas Vandenbroucke

Langemark-Madonna

 

 

Pieter Lavens

Lichtervelde

 

 

Pieter-Jan Hillewaere

Hooglede

 

 

Steven Vanacker

Diksmuide

 

 

Tom Wybo

Roeselare

 

 

Tony Vandecasteele

Ruddervoorde



Slagers-traiteurs in spé… streden voor goud, zilver en brons 

Rubriek - De Beste Ambachtelijke ‘varkensrillette’ 
 
‘Varkensrillette’  was ook de inzet voor de wedstrijd van de leerlingen. 
De gouden medaille ging naar Ian Tuyten uit Nieuwkerke, Jarno Van Weehaeghe uit Veurne en Zoran Deswarte uit Zuidschote. 
Zilver was voor Beyonce Seys uit Merkem, Liselotte Toebaert uit Passendale en Niels Bulcke uit Merkem.
Brons tot slot was weggelegd voor Arthur Blockeel uit het verre Leernes - Fontaine-l'Evêque, Bram Bruyneel uit Roeselare en Valmont Willemyns uit Loker

>>> Fotoalbum (klik hier)
 
Uitslagen: JUNIORS – Slagers-traiteursschool GO! atheneum - Diksmuide
 

1e plaats

Goud

Naam

Woonplaats

 

 

Ian Tuyten

Nieuwkerke

 

 

Jarno Van Weehaeghe

Veurne

 

 

Zoran Deswarte

Zuidschote

 

2e plaats

Zilver

Beyonce Seys

Merkem

 

 

Liselotte Toebaert

Passendale

 

 

Niels Bulcke

Merkem

 

 

3e plaats

Brons

Arthur Blockeel

Leernes - Fontaine-l'Evêque

 

 

Bram Bruyneel

Roeselaere

 

 

Valmont Willemyns  

Loker


In alfabetische volgorde

Persprijs

 

Emiel Demolder

Beveren aan de Yzer

 

 

Aïsha Denys

Lo-Reninge

 

 

Jamie Moens

Veurne

 

Foto: De winnaars - JUNIORS met Voorzitter Ivan Claeys van de Belgische Beenhouwersbond en Norbert Van Speybroeck, Adviseur bij de Belgische Beenhouwersbond  en Jochen Nolf, Directeur GO! atheneum Slagers-Traiteursschool Diksmuide.

>>> Fotoalbum (klik hier)
 
Uitslagen: JUNIORS – Slagers-traiteursschool GO! Atheneum - Diksmuide
Rubriek – ‘Beste Breugelbuffet’
 
En dan waren er nog onderscheidingen voor de jongeren met het ‘Beste Breugelbuffet’  van dit culinair evenement.  

Arthur Blockeel uit Leernes - Fontaine-l'Evêque won goud, Emiel Demolder uit Beveren aan de Yzer won zilver en Bram Bruyneel uit Roeselare behaalde brons.
 
GOUD - Arthur Blockeel uit Leernes - Fontaine-l'Evêque

ZILVER - Emiel Demolder uit Beveren aan de Yzer 


BRONS - Bram Bruyneel uit Roeselare 
 

 
Foto: Alle juniorteams - Beste Breugelbuffet

 

 

Naam

Woonplaats

1e plaats

Goud

Arthur Blockeel

Leernes - Fontaine-l'Evêque

2e plaats

Zilver

Emiel Demolder

Beveren aan de Yzer

3e plaats

Brons

Bram Bruyneel -

Roeselare

 

In alfabetische volgorde

Persprijs

 

Aïsha Denys

Lo-Reninge

 

 

Beyonce Seys

Merkem

 

 

Ian Tuyten

Nieuwkerke

 

 

Jamie Moens

Veurne

 

 

Jarno Van Weehaeghe

Veurne

 

 

Liselotte Toebaert

Passendale

 

 

Niels Bulcke

Merkem

 

 

Valmont Willemyns  

Loker

 

 

Zoran  Deswarte

Zuidschote

  
 >>> Fotoalbum (klik hier)

16e editie vol verrassingen met topjury

De Beste Ambachtelijke ‘Varkensrilette’ en ‘Breugelbuffet’ werden door de jury op uitzicht, geur, smaak, consistentie en originaliteit beoordeeld. De jury was niet van de minste want naast, culinaire adviseurs en journalisten, zetelden hierin ook een aantal sterrenchefs o.a.:
·         Frans Saint Germain, Meester Chef-kok
·         Tim Saint Germain, Salons Saint Germain
·         Geert Van Hecke, Zet'joe**
·         Franky Vanderhaeghe, Hostellerie Saint Nicolas ** 
·         Michael Vanderhaeghe, Hostellerie St. Nicolas **
·         Lieven Demeestere, Arenberg *
·         Abel Demeestere, Eerste Kok van België 2022
·         Loïc  Dufour, Le grill Dufour
·         Stijn Bauwens, De Kruidenmolen
·         Rudy Pattyn, La boule de glacé
·         Rudi Devolder, Meester Chef-kok
·         Ronny Vanhooren, Persjournalist
·         Ivan Claeys, Voorzitter Belgische Beenhouwersbond
·         Nobert Van Speybroeck, Adviseur Belgische Beenhouwersbond
·         Yves Stal, ‘Orde Jean Berquin’
·         Georges Keters, Culinair journalist
·         Jochen Nolf, Directeur GO! atheneum Slagers-Traiteursschool Diksmuide


 
Terug een voltreffer !

Om het Belgisch varkensvlees en het beroep van ambachtelijk slager-traiteur te promoten werd dit festival mede georganiseerd door het Genootschap van wijlen Meester-kok Jean Berquin, Salons Saint Germain, Slagers-Traiteursschool atheneum GO! Diksmuide en de vzw Oud-leerlingenbond. Dit was terug een voltreffer!. Uit alle hoeken van het land schreven zich zowat 810 gasten in voor dit culinair evenement. 
De leerlingen en de vakleraars stonden in voor het bereiden en serveren van de Breugelbuffetten en het grandioos warm buffet met tal van blikvangers. De leerlingen maakten alle Beugelgerechten op basis van zelfgemaakte artisanale vleeswaren. De gasten en juryleden waren vol lof over deze puike prestatie van de leerlingen onder leiding van de vakleraars slagerij-traiteur.


Leuke verrassingsact !
 
Sound- & Light, dj Peter en de populaire Vlaamse zanger Luc Steeno plooiden zich tussen het volk in een rijk gevuld Salons Saint Germain om deze culinaire happening af te sluiten.


Film... veel kijkplezier !




Nogmaals proficiat aan de kandidaten en het team rond het evenement van het “16e Festival van het varkentje”



Bijzondere dank aan de sponsors
 

Salons Saint Germain - Feestzalen in hartje Diksmuide - www.salonssaintgermain.be

mjPublishing - Uitgeverij opleidingsboeken - www.mjpublishing.be

VLAM - Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing - www.vlam.be

REJO - Spices – www.rejo.be

Het Genootschap van de orde Jean Berquin







 
Redactie, foto’s, film: Bertrand Vande Ginste - https://sites.google.com/site/foodconsultplus/
 

maandag 2 januari 2023

FOTO van het JAAR - SLAGERIJ-SLACHTERIJ VANDE WALLE uit Kluisbergen wereld bekend door Amerikaanse wielerfoto

Hoe een Vlaamse slagerij met koersliefhebbers wereldwijd viraal ging

Je kon er de afgelopen wielerseizoen niet aan ontsnappen: de iconische foto met in de hoofdrol Wout van Aert en de slagers van slagerij Vande Walle tijdens de E3 Saxo Bank Classic. Het beeld is vastgelegd door de Amerikaanse wielerfotografe Ashley Gruber. 

Deze Amerikaanse wielerfoto maakt slagerij uit Kluisbergen wereldberoemd !


Grootste foto in het jaaroverzicht van 'Het Nieuwsblad'


Van slagers die Wout van Aert toejuichen tot de ellenlange tafel van Vladimir Poetin: 2022 in 22 foto's

De Franse president Emmanuel Macron aan de lange tafel van zijn Russische collega Vladimir Poetin, de ongeziene pomp and circumstance bij de dood van de Queen of de gruwel van het bombardement op een kraamkliniek in Marioepol: ontdek hier de 22 foto's van VRT NWS die 2022 hebben getekend.


Voor het vakmagazine 'De Belgische Beenhouwerij' waren we te gast bij
Frederik Vande Walle

Reportage...
SLAGERIJ-SLACHTERIJ- VANDE WALLE
Een verdwijnende traditie, maar actueler dan ooit

Meer dan ooit bepalen ‘klimaat’ en duurzaamheid het economisch leven. En dat geldt ook voor de vleessector in het algemeen en de ambachtelijke slagerijsector in het bijzonder. Steeds meer immers laten steeds meer kritische consumenten hun keuze bepalen door kwaliteit, gezondheid, ecologisch voetafdruk én dierenwelzijn. Criteria die niet altijd in het voordeel pleiten van vlees en vleesproducten. Althans zo wil het de perceptie bij de mensen.


En dat de perceptie niet altijd strookt met de realiteit mag blijken uit de aanpak van Slagerij Vande Walle www.slagerijvandewalle.be uit Kluisbergen. De met respect voor het milieu gekweekte dieren worden er in het eigen slachthuis geslacht en in de slagerij ernaast volledig verwerkt tot kwaliteitsvolle producten. Alles in eigen beheer, met duurzaamheid als bindend element in elke stap van de productie.
Wat het de combinatie slachten-slagerij is Slagerij Vande Walle nog de enige in Vlaanderen. Wat jammer is omdat hierdoor voor de slager de band met het dier is verdwenen. Nochtans begint de kwaliteit van vlees met de kwaliteit van het slachtdier: het dier zelf én de manier van slachten. Deze werkwijze mag dan wel uniek zijn, gecombineerd met dierenwelzijn, is zij in het duurzaam produceren van tegenwoordig  actueler dan ooit.

Lees de volledige reportage >>> pdf NL (klik hier) - pdf Fr. (cliquer ici)

Film 


Redactie: Bertrand Vande Ginste - https://sites.google.com/site/foodconsultplus/

dinsdag 1 november 2022

‘GLORIUS’ slagers event een groot succes

In een oase van rust in het midden van de Merkemse groene natuur nabij Houthulst vond op 11 oktober 2020 het  ‘GLORIUS’ slagers event plaats. De varkenshoeve van Herlinde Lafaut, Bart Goemaere en zoon Charles was de place to be voor slagers- en horecavaklui om het vijf jarig bestaan van ‘GLORIUS‘ te vieren. Na het  welkomstwoord van gastvrouw Herlinde gaf zij toelichting i.v.m. het ‘GLORIUS’ succesverhaal… een uniek 100% West-Vlaams kwaliteitsvarkensvlees dat in heel wat slagerijen te koop wordt aangeboden. Winkelcoach Caroline Quintijn bracht tal van  inspirerende tips & tricks om meer omzet uit de ambachtelijke slagerij te halen. Ook werden de 1e Erkende ‘GLORIUS’ slagers in de bloementjes gezet. De vlees- en vleeswaren specialiteiten, gepresenteerd  in de toonbank werden erg gesmaakt door de genodigden. Het  ‘GLORIUS’ varken aan spit sloot deze gezellige avond af. 


Bekijk de sfeerfilm !


Meer info, verkooppunten ‘GLORIUS’  varkensvlees, vleeswaren  >>>  www.glorius.be


Fotoalbum>>> (klik hier)


‘GLORIUS’ staat voor…
 
Lekker, lokaal en met veel liefde
 
Wij zijn trotse varkensvleesproducenten waarvan we ons bedrijf hebben uitgebouwd met veel aandacht voor hygiënedierenwelzijn en samenwerking met onze lokale toeleveranciers.
We zien het als onze plicht om met ons edele varken iets meer te doen. Het bedrijf waarin ons vlees verwerkt en verdeeld wordt heeft de naam GLORIUS gekregen waarbij lekker, puur, eerlijk en lokaal onze kernwaarden zijn.
Glorius staat voor heerlijk en duurzaam varkensvlees. Van zaadje tot karbonaadje, zoals we het zelf graag zeggen. Lekker en puur varkensvlees begint bij een kwaliteitsvolle kweek. Onze Glorius varkens zijn op onze boerderij echt met hun gat in de modder gevallen. Ze krijgen de gezondste voeding en de beste zorgen.
Wie liefde geeft, krijgt smaak terug. Daar geloven we in. 
Glorius varkensvlees herken je aan zijn verfijnde smaak en malsheid, het resultaat van onze keuze voor een karaktervol varkensras en het subtiel gekruide luxevoer dat op hun menu staat.
Naast ons ruim aanbod vers varkensvlees hebben we nog een ruim assortiment charcuterie en horecabereidingen.
Wij verkopen voornamelijk aan onze erkende Glorius-slagers, horeca, Catering en delicatessezaken.
 
Unieke kruidenmix
 
Glorius varkens hoeven echt niet te knorren. Op het dagelijkse menu staat varkensvoer met heerlijke natuurlijke kruiden waaronder tijm, rozemarijn en kurkuma. Dat resulteert in het Glorius varkensvlees dat we kennen: super smaakvol en tegelijk heel voedzaam en gezond. 
De unieke kruidenmix werkt op verschillende vlakken heilzaam. De kruiden zorgen voor stressbestendige varkens en zachter en smaakvoller vlees met gezonde, onverzadigde vetten en duurzame eiwitten. Dankzij de kruiden is het vlees bovendien opvallend malser en geven de sappen een vollere smaak. De kruiden dienen ook als natuurlijke antioxidanten voor het vlees, waardoor de kwaliteit en smaak tot een hogere klasse getild wordt. Geen kleur- en smaakstoffen dus, maar pure, eerlijke en authentieke smaken. 
 
100% West-Vlaams
Glorius varkensvlees is ook erkend als 100% West-Vlaams. 100% West-Vlaamse producten staan voor authenticiteit, kwaliteit, lokale verankering, gezond en lekker eten. 


Fotoalbum>>> (klik hier)


Fotoalbum>>> (klik hier)

Redactie, foto's, film: Bertrand Vande Ginste - https://sites.google.com/site/foodconsultplus/

donderdag 6 oktober 2022

’DE WEEK VAN DE STEAK-FRIET !’ - VAN 6 TOT EN MET 13 OKTOBER

 Kies voor ‘van bij ons’ tijdens de week van de steak-friet

Door te kiezen voor producten van bij ons, ondersteun je de lokale economieën beperk je voedselkilometers. Het aanbod van lokale producten is groot en zeer zeker kwaliteitsvol. Voedselveiligheid begint immers met strenge normen en controles.
België is een van de landen die daar het verst in gaat, dankzij een strenge wetgeving, extra bovenwettelijke normen en traceerbaarheid van veevoederleverancier tot winkel.
Er gebeuren m.a.w. heel wat inspanningen om ons heerlijk stukje vlees in de meest veilige omstandigheden van bij de boer tot in de winkel te krijgen.
Geniet mee van de inspanningen van de hele sector om vlees van bij ons te promoten. Hang de affiche in de winkel op en geef steak een imposante plaats in je assortiment tijdens de week van de steak-friet.
Samen maken we er een smakelijke week van!


zondag 2 oktober 2022

Keurslager David & Liselotte… “ons verhaal voelt als een waargebeurd sprookje !

Oud-leerlingen Slagers-Traiteursschool GO! Diksmuide in de kijker!

Zij gaven hun leven een compleet nieuwe wending…  Dankzij mij opleiding aan de Slagers-Traiteursschool GO! Diksmuide kon ik zowel in de winkel als in het atelier mijn mannetje staan, vertelt Liselotte

Liselotte & David zijn oud-leerlingen van de Slagers-Traiteursschool GO! Diksmuide. 

Lees het gehele verhaal >>> (klik hier)


Redactie: Bertrand Vande Ginste - https://sites.google.com/site/foodconsultplus/

vrijdag 30 september 2022

Daguitstap ABS – Diksmuide naar het havengebied van Zeebrugge was een groot succes!

Naar jaarlijkse gewoonte trokken de leden en sympathisanten van het Algemeen Boerensyndicaat (ABS)  groot Diksmuide naar het havengebied van Zeebrugge. Zo dichtbij en toch wel anders! In een mum van tijd was de bus met 60 personen volzet. De ervaren reisgids, met oog voor detail zorgde voor de interessante en leerzame informatie. We vertrokken in alle vroegte om 7 uur aan het  Bourgondisch Schild richting Sint-Andriesabdij te Zevenkerken waar we eerst genoten van een heerlijk ontbijt. Daarna bezochten we het Zespri Service Centre Zeebrugge.


>>> Fotoalbum (klik hier)

 80 procent  Europese kiwi’s via Zeebrugge
Het  Zespri distributiecentrum verwerkt 80 % kiwi’s van het Europese volume en voeren de vruchten verder uit naar de Benelux, Frankrijk, Duitsland en Scandinavië. De kiwi’s worden per schip vanuit Nieuw-Zeeland via Zeebrugge aangevoerd. Naast de bestaande 4.000 m² gebouwen  – waar 250 mensen werken – werd een extra ruimte van  3.500 m² opgetrokken en verpakken tientallen medewerkers langs een transportband onafgebroken vers gekoelde kiwi’s. Door de groei voorzien ze dit jaar op piekmomenten 300 arbeidsplaatsen. Daarnaast staan een 80-tal havenarbeiders in voor het lossen van de schepen. Tegenwoordig gebruiken zij vooral koelschepen bij de start van het seizoen. De rest volgt met koelcontainerschepen waardoor de vruchten op hun reis van een maand als het ware “slapen”. Zespri verdeelt dit jaar 63 miljoen dozen Nieuw-Zeelandse kiwi’s in Europa, goed voor 225.000 ton en werden er 26 miljoen consumenten-verpakkingen gemaakt.
Opmerkelijk zijn twee nieuwe lijnen voor kartonnen verpakkingen in plaats van de prepacks met plastic, zogenaamde flow wrap . Zespri heeft de afgelopen jaren hard gewerkt aan het ontwikkelen van duurzamere verpakkingsoplossingen. Dit doen zij uit eigen milieubekommernis en als antwoord op de vraag van de consument. Dit seizoen mikken zij erop om 9 miljoen prepacks zonder plastic te kunnen aanbieden. Zespri verwacht dat dit de komende jaren nog zal toenemen.
Tegen 2030 mikt Zespri op een verdubbeling van het volume. Naast de bekende groene, zurige vruchten, heeft de gele, zoet-zurige SunGold™-variant nog flink wat potentieel. Sinds drie jaar hebben ze een nieuwe variant: de rode kiwi, die ze in de nabije toekomst ook op de Europese markt willen brengen.
 Rond de middag reden we richting Damme om er te genieten van een uitgebreide maaltijd. In de namiddag bezochten we het ABC-gebouw Zeebrugge en het havengebied.

Film


 
ABC Tower…  een panoramisch uitzicht over Zeebrugge

Het 37,5m hoge ABC-gebouw aan de Rederskaai, is een veelzijdig gebouw van acht verdiepingen in het hart van Zeebrugge. Dit gezamenlijke project van Artes Depret NV en Port of Antwerp-Bruges herbergt zowel een cruiseterminal, een bezoekerscentrum, een shop en enkele polyvalente zalen. Brugge ontvangt jaarlijks 500.000 cruisetoeristen en kan met de realisatie van dit nieuw gebouw het verblijfstoerisme een extra boost geven.
Onze professionele gids gaf via een filmprojectie een uiteenzetting over de haven. Hierna volgde een rondrit doorheen het  uitgestrekte havengebied, waarbij de gids tal van interessante feiten en weetjes over de haven vertelde. 
Onze professionele gids gaf via een filmprojectie een uiteenzetting over de haven. Hierna volgde een rondrit doorheen het  uitgestrekte havengebied, waarbij de gids tal van interessante feiten en weetjes over de haven vertelde. 

Haven van Zeebrugge is één van de belangrijkste in Europa

Is de op één na grootste haven in België (na Antwerpen) en één van de belangrijkste in Europa. De haven beslaat een  oppervlakte van ca. 3400 ha en bestaat uit drie delen. De voorhaven is op de zee gewonnen en beschermd deze door twee strekdammen van meer dan 4 km lengte. Jaarlijks bezoeken ruim 8000 zeeschepen de haven en de overslag ligt al jaren rond de 60 miljoen ton.
Deze haven is de wereldleider in de behandeling van nieuwe wagens en biedt werkgelegenheid aan 20.000 mensen. Er worden ook containers verscheept. De haven is ook belangrijk voor zijn LNG-terminal (aardgas) in de voorhaven en de roll-on-roll-off-trafiek van en naar Scandinavië, het Verenigd Koninkrijk en het Iberisch Schiereiland.

Film

 

Rond 19u30 waren we terug in Diksmuide en konden we nog samen genieten van een lekker avondmaal in het Bourgondische schild.

ABS voorzitter, Joël Vancoppenolle en zijn bestuur kunnen met grote tevredenheid terugblikken op een deze geslaagde uitstap!
 
>>> Fotoalbum (klik hier)

Redactie: Bertrand Vande Ginste


dinsdag 19 juli 2022

Hitteplan - Slagerij Wauters – Waregem op het Journaal – TV één

Hitteplan - Slagerij WautersWaregem op het  Journaal – TV één
dinsdag 19 juli - 13u & 19u

Collega Johan Van Nieuwenhuyse kwam ook in beeld!

Bekijk de reportage >



Hitteplan:
Wegens de extreem hoge voorspelde temperaturen voor maandag 18 juli  en dinsdag 19 juli hebben team ’Wauters’ besloten om enkel in de voormiddag open te zijn van 8 tot 13u. Gesloten dus in de namiddag. 
Tip!... doe je boodschappen bij zulke temperaturen... neem zeker een koeltas mee met koelelementen of een bevroren flesje water!👍.


Redactie: Bertrand Vande Ginste - https://sites.google.com/site/foodconsultplus/


dinsdag 5 juli 2022

Proclamatie Atheneum GO! Diksmuide

De afgestudeerde leerlingen van het Atheneum GO! Diksmuide werden afgelopen dinsdagavond  gevierd tijdens de jaarlijkse proclamatie van de school in het CC Kruispunt. Voor dit bijzonder moment in het leven van de jongeren kwamen zij netjes uitgedost samen met hun familie naar de imposante evenementenzaal. De feestelijke avond werd ingeleid door toespraken van directie, prominenten en de leerlingen zelf. Tussendoor kon iedereen genieten van enkele muzikale intermezzo’s gebracht door een duo leerkrachten, waaronder ook een hommage aan de recent overleden Oostendse rockzanger Arno. Na de officiële proclamatie, naamafroeping van de afgestudeerden, werd iedereen verwacht in de prachtige tuin van het centrum waar er gezellig gekeuveld kon worden met een hapje en een drankje. De ouders en familie straalden van trots; de leerlingen straalden van geluk, maar toch is het afscheid van hun klasgenoten en hun ‘warme’ school voor de meesten best wel moeilijk. We wensen al deze jongeren het allerbeste, veel geluk en voorspoed tijdens de avontuurlijke levensreis die zij zullen ondernemen! (PVG)