Nieuwste trends en ontwikkelingen tijdens IFFA 2019
Zes dagen lang liet de toonaangevende
internationale vakbeurs voor de vleessector ‘IFFA’ te Frankfurt met een expositieoppervlakte
van 120.000 m² zien hoe de vleessector fit kan blijven voor de toekomst. Meer
dan 1.000 exposanten uit 50 landen lieten
hun nieuwste innovaties zien. Een
kennismaking met de toekomst was de rode draad doorheen deze vakbeurseditie. Geheel volgens traditie organiseerde hetDeutsche
Fleischer-Verbandeen verscheidenheid aan kwaliteitswedstrijden
voor ambachtelijke slagers.
Meer dan 67.000 vakbezoekers uit 149 landen ontdekken de
nieuwste trends en men kon er kennis maken met het hele spectrum van productie
tot hightech. Het evenement is een goede plek om marktleiders te ontmoeten
en contacten te leggen met de internationale vleeswereld. Dit jaar waren de
topthema’s o.a. geoptimaliseerde productie, voedselveiligheid, efficiëntie van
middelen en digitale oplossingen. Van de
smart meat factory, verpakking en voedselveiligheid, via schone etikettering,
tot de groeiende verwachtingen op de kwaliteit van vlees, hebben IFFA exposanten
antwoorden gegeven op de eisen van de vlees-verwerkende industrie en de
ambachtelijke slager.
Traditionele ambachtelijke slagers scoren met
kwaliteit, herkomst en verwerking
Het belang van vlees in de samenleving blijft zeer
groot. Door
zijn producten onderscheidt de ambachtelijke slager zich van de massamarkt
. Traditionele slagers scoren bij consumenten door kwaliteits- en regionale
producten aan te bieden. De consument is precies in die kwaliteit
geïnteresseerd en heeft nood aan transparantie. Om succesvol te zijn, moet het
slagersvak zowel de traditie/het verleden als de hedendaagse ontwikkelingen
weerspiegelen. Het beste recept op succes is, producten leveren die een
expertise tonen in vers vlees en vleeswaren, op basis van een gedegen
technologische achtergrond en tegelijkertijd soms ook vernieuwend zijn. Deze
trend begeleidende zijn nieuwe carrières, zoals: vleessommelier, innovatieve
verkoopconcepten, online winkels, slimme cateringideeën en klantcommunicatie
via de sociale media, maken de handel van de ambachtelijke slager geschikt voor
de toekomst. Daarnaast waren ambachtelijke vaardigheden van de hoogste
orde te zien tijdens de internationale kwaliteitswedstrijden van de Duitse
Vereniging van Slachterijen ( DFV). Bovendien hadden junior
slagers de kans om hun talenten te tonen in de internationale
jonge-slagerscompetitie waarin de beste opkomende slagers uit zes landen het
tegen elkaar opnamen. >>> Fotoalbum (klik hier)
Foto: Ivan
Claeys, Voorzitter Belgische Beenhouwersbond met een delegatie van de
Slagers-traiteursschool Diksmuide >>> Fotoalbum (klik hier)
De volgende IFFA wordt gehouden van 14
tot 19 mei 2022.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten