Nl - Fr - Eng – Deu….

zaterdag 8 juni 2019

Nieuwste trends en ontwikkelingen tijdens IFFA 2019


Zes dagen lang liet de toonaangevende internationale vakbeurs voor de vleessector ‘IFFA’ te Frankfurt met een expositieoppervlakte van 120.000 m²  zien hoe de vleessector fit kan blijven voor de toekomst. Meer dan 1.000 exposanten uit 50 landen lieten hun nieuwste innovaties zien. Een kennismaking met de toekomst was de rode draad doorheen deze vakbeurseditie. Geheel volgens traditie organiseerde het Deutsche Fleischer-Verband  een verscheidenheid aan kwaliteitswedstrijden voor ambachtelijke slagers.





























>>> Fotoalbum (klik hier)


Traditie ontmoet hightech

Meer dan 67.000 vakbezoekers uit 149 landen ontdekken de nieuwste trends en men kon er kennis maken met het hele spectrum van productie tot hightech. Het evenement is een goede plek om marktleiders te ontmoeten en contacten te leggen met de internationale vleeswereld. Dit jaar waren de topthema’s o.a. geoptimaliseerde productie, voedselveiligheid, efficiëntie van middelen en digitale oplossingen. Van de smart meat factory, verpakking en voedselveiligheid, via schone etikettering, tot de groeiende verwachtingen op de kwaliteit van vlees, hebben IFFA exposanten antwoorden gegeven op de eisen van de vlees-verwerkende industrie en de ambachtelijke slager.
>>> Fotoalbum (klik hier)
Traditionele ambachtelijke slagers scoren met kwaliteit, herkomst en verwerking
Het belang van vlees in de samenleving blijft zeer groot. Door zijn producten onderscheidt de ambachtelijke slager zich van de massamarkt . Traditionele slagers scoren bij consumenten door kwaliteits- en regionale producten aan te bieden. De consument is precies in die kwaliteit geïnteresseerd en heeft nood aan transparantie. Om succesvol te zijn, moet het slagersvak zowel de traditie/het verleden als de hedendaagse ontwikkelingen weerspiegelen. Het beste recept op succes is, producten leveren die een expertise tonen in vers vlees en vleeswaren, op basis van een gedegen technologische achtergrond en tegelijkertijd soms ook vernieuwend zijn. Deze trend begeleidende zijn nieuwe carrières, zoals: vleessommelier, innovatieve verkoopconcepten, online winkels, slimme cateringideeën en klantcommunicatie via de sociale media, maken de handel van de ambachtelijke slager geschikt voor de toekomst. Daarnaast waren ambachtelijke vaardigheden van de hoogste orde te zien tijdens de internationale kwaliteitswedstrijden van de Duitse Vereniging van Slachterijen ( DFV). Bovendien hadden junior slagers de kans om hun talenten te tonen in de internationale jonge-slagerscompetitie waarin de beste opkomende slagers uit zes landen het tegen elkaar opnamen.

>>> Fotoalbum (klik hier)

Foto: Ivan Claeys, Voorzitter Belgische Beenhouwersbond met een delegatie van de Slagers-traiteursschool Diksmuide

>>> Fotoalbum (klik hier)

De volgende IFFA wordt gehouden van 14 tot 19 mei 2022.

Film - IFFA 2019 - Frankfurt am Main



Redactie, foto’s, film: Bertrand Vande Ginste - https://sites.google.com/site/foodconsultplus/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten