Meer dan ooit bepalen ‘klimaat’ en duurzaamheid het
economisch leven. En dat geldt ook voor de vleessector in het algemeen en de
ambachtelijke slagerijsector in het bijzonder. Steeds meer immers laten steeds
meer kritische consumenten hun keuze bepalen door kwaliteit, gezondheid,
ecologisch voetafdruk én dierenwelzijn. Criteria die niet altijd in het
voordeel pleiten van vlees en vleesproducten. Althans zo wil het de perceptie
bij de mensen.
En dat de perceptie niet altijd strookt met de
realiteit mag blijken uit de aanpak van Slagerij Vande Walle www.slagerijvandewalle.be uit
Kluisbergen. De met respect voor het milieu gekweekte dieren worden er in het
eigen slachthuis geslacht en in de slagerij ernaast volledig verwerkt tot
kwaliteitsvolle producten. Alles in eigen beheer, met duurzaamheid als bindend
element in elke stap van de productie.
Wat het de combinatie slachten-slagerij is Slagerij
Vande Walle nog de enige in Vlaanderen. Wat jammer is omdat hierdoor voor de
slager de band met het dier is verdwenen. Nochtans begint de kwaliteit van
vlees met de kwaliteit van het slachtdier: het dier zelf én de manier van
slachten. Deze werkwijze mag dan wel uniek zijn, gecombineerd met
dierenwelzijn, is zij in het duurzaam produceren van tegenwoordig actueler dan ooit.
Bekijk de film...
Bekijk de film...
Redactie: Bertrand Vande Ginste - https://sites.google.com/site/foodconsultplus/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten