Nl - Fr - Eng – Deu….

maandag 26 augustus 2019

SLACHTERIJ-SLAGERIJ VANDE WALLE - Een verdwijnende traditie, maar actueler dan ooit

Meer dan ooit bepalen ‘klimaat’ en duurzaamheid het economisch leven. En dat geldt ook voor de vleessector in het algemeen en de ambachtelijke slagerijsector in het bijzonder. Steeds meer immers laten steeds meer kritische consumenten hun keuze bepalen door kwaliteit, gezondheid, ecologisch voetafdruk én dierenwelzijn. Criteria die niet altijd in het voordeel pleiten van vlees en vleesproducten. Althans zo wil het de perceptie bij de mensen.
En dat de perceptie niet altijd strookt met de realiteit mag blijken uit de aanpak van Slagerij Vande Walle www.slagerijvandewalle.be uit Kluisbergen. De met respect voor het milieu gekweekte dieren worden er in het eigen slachthuis geslacht en in de slagerij ernaast volledig verwerkt tot kwaliteitsvolle producten. Alles in eigen beheer, met duurzaamheid als bindend element in elke stap van de productie.
Wat het de combinatie slachten-slagerij is Slagerij Vande Walle nog de enige in Vlaanderen. Wat jammer is omdat hierdoor voor de slager de band met het dier is verdwenen. Nochtans begint de kwaliteit van vlees met de kwaliteit van het slachtdier: het dier zelf én de manier van slachten. Deze werkwijze mag dan wel uniek zijn, gecombineerd met dierenwelzijn, is zij in het duurzaam produceren van tegenwoordig actueler dan ooit.

Bekijk de film...



Redactie: Bertrand Vande Ginste  - https://sites.google.com/site/foodconsultplus/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten