Nl - Fr - Eng – Deu….

zaterdag 12 december 2020

Slagers en traiteurs doen er alles aan om de COVID maatregelen inzake Kerst en Nieuwjaarsbestellingen strekt op te volgen!

 KLARE KIJK

Deze week was er heel wat te doen rond de Kerst en Nieuwjaarsbestellingen bij de ambachtelijke slager… Ivan Claeys, voorzitter van de Landsbond van beenhouwers, spekslagers en traiteurs België en Marc Mylle, ambachtelijk slager uit  Kortrijk gaven glasheldere duiding op radio en TV.

We moeten dit jaar Kerst en Nieuwjaar in beperkte kring vieren. Met ons eigen gezin, plus maximaal één extra persoon. Een slager uit de Kempen bond de koe de bel aan en stuurde zijn verhaal anoniem naar ‘De Inspecteur’ van Radio 2 (had zich beter bekend gemaakt!?). Hij merkt nu al dat er grote bestellingen worden geplaatst: "Porties van 20 tot 30 personen zijn geen uitzondering."

Vegen we met Kerst met z'n allen onze voeten aan de coronaregels, of staat onze Kempense slager alleen met z'n verhaal?  Ivan Claeys, voorzitter van de Landsbond van beenhouwers, spekslagers en traiteurs - België verduidelijkte alles tijdens het Radio 2 programma ‘De Inspecteur’ en samen met Marc Mylle, ambachtelijk slager uit  Kortrijk in het  ‘Het Journaal’  op één. 

Volgens hem is het ook niet altijd zo dat wie een grote portie koopt, de regels ook echt zal overtreden met de feestdagen. “Er zijn nu eenmaal grote gezinnen of mensen die een deel van hun voedsel afstaan aan goede doelen. Of grootouders die altijd het kerstfeest organiseerden, maar dit jaar die grote portie verdelen en gaan afzetten bij kinderen en kleinkinderen", zegt voorzitter Ivan Claeys. Hij  benadrukt dat er ook in het vakblad ‘De Belgische Beenhouwerij’ en op  www.bb-bb.be van de slagers  duidelijk wordt gevraagd om de klanten te informeren over de coronamaatregelen.

Marc Mylle, ambachtelijk slager uit  Kortrijk www.slagerij-mylle.be : “De bestellingen zijn echt heel klein. Zeer veel gourmet, fondue en kleine ovenklare schotels”.

Bij rondvraag bij mijn oud-leerlingen slagers kan ik dat alleen maar beamen!

Bekijk hier de TV reportage - ‘Het Journaal’ - één
 

Bekijk hier het interview Radio 2 programma ‘De Inspecteur’


Bron: VRT, Het één Journaal, De Inspecteur op Radio 2

Alvast veel succes en een voorspoedig 2021!

Redactie: Bertrand Vande Ginste - https://sites.google.com/site/foodconsultplus/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten