Slagerij Leuridan uit Watou is één van de 52 West-Vlaamse winkeliers die door hun klanten verkozen werd tot ambassadeur van ‘Ik koop lokaal bij een winkelier van hier’. “We waren heel gemotiveerd om deel te nemen omdat we de korte keten erg belangrijk vinden”, vertelt slager Arne Leuridan.
“Onze dieren van eigen kweek groeien op het ritme van de natuur...en dat
proef je in de kwaliteit van ons vlees. In de winkel en atelier van slagerij
Leuridan te Watou bieden wij u een uitgebreid assortiment vers vlees van eigen
kweek, huisbereide charcuterie, salades, bereide gerechten, kazen en
streekproducten. Ons gamma diepvries- en meeneemproducten maken uw gerechten
helemaal af”, zegt Arne.
Hoe
allemaal begon
Arne Leuridan starte op 19 september 2014 in de slagerij van Paul Plancke, Steenvoordestraat te Watou. Na eerst een jaar te hebben samengewerkt met
Paul nam hij uiteindelijk zelf volledig het heft in handen.
Twee jaar later, kreeg hij de kans om de elektrozaak
Careye-Engels iets verderop in de Steenvoordestraat aan te kopen. In het
voorjaar 2017 openende hij de volledig nieuwe slagerij. Uiteraard blijft hij het huidige concept volgen, het blijft dus een ambachtelijke slagerij met
zelfgekweekt runds- en lamsvlees en huisbereide vleeswaren.
Poperinge reikte aan Slagerij Leuridan de prijs van Kei van
een Winkel’ uit
Met de wedstrijd ‘Kei van een
Winkel’ zette de Stedelijke Raad voor
Lokale Economie Poperingse ondernemers in de kijker. Slagerij Leuridan uit
Watou werd als winnaar gekozen. Sinds de opening van de vernieuwde winkel in
2017 heeft Arne Leuridan zijn slagerij ontwikkeld tot een gerenommeerde zaak
waarin de korte keten centraal staat.
De
gedreven Arne
Leuridan is oud-leerling van de Slagers-traiteurschool
van Diksmuide!
Proficiat aan Arne en aan het ganse team!
Info: www.slagerijleuridan.be
Redactie: bertrand Vande Ginste - https://sites.google.com/site/foodconsultplus/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten