Reeds enkele jaren is Slager Philippe Soete van vleesbedrijf ‘Meatier’ uit Schore – Middelkerke hofleverancier van de Rode Duivels (EK, WK , halve finale, vriendschappelijke en kwalificatiewedstrijden) wanneer ze samen komen te Tubeke.
Zo is het
Meatier rundsvlees en Schorenaer hoevekip al enkele jaren een graag geziene
gast bij de rode duivels te Tubeke. De
gedreven Philippe Soete is oud-leerling van de Slagers-traiteurschool van
Diksmuide!
Philippe Soete had voor het EK het genoegen om Roberto Martinez , zijn entourage en topchef Bartel Dewulf te mogen ontvangen op zijn site te Schore.
De mensen
van de Belgische federatie kregen een uitgebreide rondleiding door het bedrijf,
maakten kennis met de Meatier runderen, de geweldige Schorenaer hoevekip en
kregen nadien een woordje uitleg van Philippe
Soete voor wat
Meatier staat en voor wat ze willen gaan.
Drie à vier keer per week leveren
“5 kg carpacciovlees, 6 kg varkenswangen, 6 kg kalfsblanket, 100 stuks kip filet, 6 kg soepballetjes van kalf en dan nog wat kippedijenvlees. Zo ziet de doorsnee bestelling voor het team - spelers én staf – eruit. Dat leveren we drie à vier keer per week. Die mannen kunnen goed eten”, zegt Philippe.
“We zijn een familiebedrijf dat zelf onze dieren kweekt. We telen ook een groot deel van het voer zelf. En in de weides zaaien we extra klaver. We hebben voorts nog een eigen ras van hoevekippen, de Schorenaer. En we proberen alles zo natuurlijk mogelijk te laten verlopen. Ook de bevalling van runderen. Keizersnedes vermijden we het liefst. Alles voor het beste stukje vlees”, aldus Philippe Soete
Een dikke proficiat aan Philippe, zijn echtgenote Veerle en team!
Info: www.meatier.be
Redactie: bertrand Vande Ginste - https://sites.google.com/site/foodconsultplus/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten