Naast de trofee ‘SPECIAL EUROBEEF’ bij de professionelen van oud-leerling Arthur Blockeel behaalden de leerlingen van de Slagers-Traiteursschool GO! Diksmuide maar liefst 42 gouden medailles, 12 zilveren en 5 bronzen voor hun buitengewone prestaties tijdens de meest prestigieuze vakwedstrijd SPECIAL EUROBEEF – Meat Expo Kortrijk ingericht door ‘De Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België - Fédération nationale des bouchers, charcutiers et traiteurs de Belgique’.
Fotoalbum>>> (klik hier)Arthur
Blockeel, net afgestudeerd aan de Slagers-Traiteursschool - Diksmuide wint de SPECIAL
EUROBEEF professionelen!
In de drie rubrieksprijzen voor professionelen werd oud-leerling Arthur Blockeel laureaat in de rubrieken: tapasschotel, ambachtelijke kookham en ambachtelijke gezouten ham.
De beker van de Grootorde van de Belgische Slagers, de creativiteitsprijs voor de SPECIAL EUROBEEF, ging naar de kandidaat met de hoogste score op creativiteit in de rubriek tapasschotel, werd gewonnen door oud-leerling Arthur Blockeel.
Dit
is de eerste keer dat een jonge slager deze trofee wint in zijn 47-jarige
bestaan!
Wat een uitzonderlijke prestatie!
Oud-leerling Arthur Blockeel is 19 jaar en komt uit Leernes - Fontaine-l'Evêque en
is medewerker bij Slagerij
Blockeel met eigen kweekhoeve en
is reeds sinds tientallen jaren een gevestigde waarde in Oudenaarde.
Film: Winnaars…. Proficiat !!! EUROBEEF & JUNIORCUP 2023 - Tapasschotels
Daarna kwamen de JUNIORS aan de beurt. Het jonge talent leverde puik werk en kon zich duidelijk vinden in de beslissingen van de jury. Niet alleen de junioren maar ook de vakleraars mogen een pluim op hun hoed steken!
Opvallend veel
jongeren zetten sterke prestaties neer op de SPECIAL JUNIORCUP
De Slagers-Traiteursschool Diksmuide werd
verdedigd door leerlingen met niet minder dan 59 producten in diverse
categorieën, waaronder: Tapasschotel, Ambachtelijke kookham, Ambachtelijke
gezouten ham, Ambachtelijke vleesproducten en Ambachtelijke gezouten
vleesproducten. Onder begeleiding van de vakleraars konden de leerlingen hun vakkennis en inspiratie uitwerken. Er werden
verschillende top producten afgeleverd
die werden beloond met 42
gouden medailles, 12 zilveren, 5 bronzen, 1
hoofdprijs en creativiteitsprijs.
In de rubrieksprijzen
junioren behaalde eindejaarsleerling Liselotte Toebaert de 1e plaats met haar tapasschotel.
Bram
Bruyneel |
Tapasschotel |
goud |
Niels
Bulcke |
Tapasschotel |
goud |
Liselotte
Toebaert |
Tapasschotel |
goud |
Aïcha Denys |
Tapasschotel |
goud |
Bram
Bruyneel |
Gekookte Ham |
zilver |
Niels
Bulcke |
Gebakken Ham |
zilver |
Jelle
deryckere |
Kookham |
goud |
Dré
Duyvenjonck |
Kookham |
goud |
Liselotte
Toebaert |
Gegrilde Kookham |
goud |
Aïcha Denys |
Gebakken Ham |
Zilver |
Valmont
Willemyns |
BBQ Ham |
Goud |
Levi Noppe |
Vleesbrood |
Goud |
Levi Noppe |
Hespenworst |
Goud |
Levi Noppe |
Parijseworst |
Zilver |
Bram
Bruyneel |
Witte Worst |
Goud |
Niels
Bulcke |
Champigonworst |
Goud |
Milan
Devuysdere |
Vleesbrood |
Goud |
Milan
Devuysdere |
Grilworst Special |
Brons |
Milan
Devuysdere |
Hespenworst |
Goud |
Jelle
Deruykere |
Witte Pens |
Goud |
Dré
Duyvenjonck |
Vleesbrood |
Goud |
Michael
Vlaeminck |
Vleesbrood |
goud |
Michael
Vlaeminck |
Lookworst |
Zilver |
Michael
Vlaeminck |
Gekookte Varkensbuik |
Goud |
Ian Tuyten |
Champignonworst |
Zilver |
Ian Tuyten |
Parijseworst |
Zilver |
Ian Tuyten |
Lente Worst |
Goud |
Ian Tuyten |
Bierworst |
Goud |
Beyonce
Seys |
Hespenworst |
Zilver |
Beyonce
Seys |
Lunchworst |
Zilver |
Beyonce
Seys |
Grillworst |
brons |
Jamie Moens |
Vleesbrood Pickels |
Goud |
Jamie Moens |
Lookworst |
Zilver |
Liselotte
Toebaert |
Hespenworst |
Goud |
Liselotte
Toebaert |
Champinonworst |
Goud |
Liselotte Toebaert |
Bierworst |
Goud |
Liselotte
Toebaert |
Provinciaals
Vleesbrood |
goud |
Liselotte
Toebaert |
Peterselie Worst |
Zilver |
Liselotte
Toebaert |
Broccoli Worst |
Brons |
Aïcha Denys |
Grilworst |
Brons |
Aïche Denys |
Witte Pens |
Goud |
Valmont
Willemyns |
Kalfsworst |
Goud |
Valmont
Willemyns |
Gekookt Buikspek |
goud |
Bram
Bruyneel |
Gerookte Buik |
Goud |
Niels
Bulcke |
Nootham |
Goud |
Beyonce
Seys |
Filet De
Sax |
Goud |
Jamie Moens |
Gerookt Buikspek |
goud |
Liselotte
Toebaert |
Gerookte Bacon |
Goud |
Aïcha Denys |
Bacon |
Goud |
Aïche Denys |
Nootham |
Goud |
Valmont
Willemyns |
Gedroogde Varkensheup |
goud |
Ian Tuyten |
Boerenpastei |
Goud |
Valmont
Willemyns |
Boerenpastei |
Zilver |
Bram
Bruyneel |
Appelpastei |
goud |
Beyonce
Seys |
Boerenpastei |
Goud |
Jamie Moens |
Appelpastei |
Goud |
Liselotte
Toebaert |
Appelpastei |
Goud |
Niels
Bulcke |
Appelpastei |
Goud |
Aïcha Denys |
Boerenpastei |
brons |
Vele juryleden nodig
Voor de vierde keer in
de 47-jarige geschiedenis van de Eurobeefvakwedstrijden, vond
de jurering ‘openbaar’ plaats. Om de wedstrijd in goede banen te
leiden, verleenden ruim 60 juryleden en administratieve collega’s hun
onbaatzuchtige medewerking aan deze punctueel uitstekende voorbereide
wedstrijden. Elke bezoeker kon de juryleden van nabij aan het werk zien in hall
6 van Meat Expo Kortrijk. Elk product werd met de grootste nauwkeurigheid
geproefd, gekeurd en beoordeeld. Om de smaakpapillen de baas te blijven, was
een glas water, een beetje brood en een appel het heil van elk jurylid. Volgens
de beide voorzitters van de Landsbond der Beenhouwers Ivan Claeys, Philippe
Bouillon en wedstrijdvoorzitter Stefaan Van Hee stonden de meer dan 560
ingezonden producten alweer op een kwalitatief zeer hoog niveau!
Redactie: Bertrand Vande Ginste - https://sites.google.com/site/foodconsultplus/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten