Nl - Fr - Eng – Deu….

zondag 25 maart 2018

Slagers-traiteursschool Diksmuide opendeurdag was (d)IK in orde!


Bekijk de foto's  (klik hier)
De leerlingen van de Slagers-traiteursschool Diksmuide alsook de cursisten van het volwassenenonderwijs CVO CERVO-GO - VDAB opleidingen lieten hun prachtige inspirerende creaties zien tijdens de opendeurdag. De talrijke opgekomen bezoekers konden het reilen en zeilen van de verschillende afdelingen van dichtbij beleven. Naast het proeven, de vele demo’s, workshop voor nieuwe leerlingen… waren de absolute publiekstrekkers onder meer de prachtige thema etalages met sierschotels en culinaire bereidingen.
Een school met visie… meer dan 55 jaar ambachtelijke ervaring!

Een krachtige leeromgeving vraagt om de nodige middelen. Deze moeten voldoende aanwezig, uitdagend, hedendaags en stimulerend zijn. De school investeert hier voortdurend… Sinds kort voldoet de school aan de EEG normen i.v.m. de vergunning tot uitsnijderij voor de cursisten van CVO Cervo-GO & VDAB.
De afdeling slagerij-traiteur beschikt over een modern machinepark waarbij het perfecte evenwicht gevonden wordt tussen moderne technologische ontwikkelingen en ambachtelijk vakmanschap. De vakleraars volgen de vleessector op de voet om zich te specialiseren in nieuwe technieken, betere grondstoffen of duurzame producten. De school draagt duurzaamheid en kwaliteit hoog in het vaandel en kan steunen op de technische knowhow van haar personeel. De afdeling slager-traiteur met haar lange traditie van meer dan 55 jaar en als voortrekker in de aanpak van het ambachtelijk vakmanschap is een degelijke vakopleiding, belangrijker dan ooit! Door de snel evoluerende technologie, food en culinaire tendensen gaat de school steeds actief op zoek naar nieuwe methodes om de leerlingen en cursisten klaar te stomen voor het professionele bedrijfsleven. Wij garanderen onderwijs met een opvallend hoog niveau.

Bekijk de foto's  (klik hier)

Uniek in Vlaanderen

KIES VOOR OPLEIDING SLAGERIJ EN VLEESWAREN & FIJNKOST EN TRAITEUR

·         leer alles over slagerij, vleeswaren, fijnkost en traiteur

·         professionals als vakleraars

·         volledig vernieuwd met moderne snijmachines, koelinstallaties, keukens voor bereidingen, traiteur-accommodatie, ... EEG uitsnijderij

·          reality-slagerij als oefen-omgeving, didactische winkel…

·         stages bij gerenommeerde bedrijven en traiteurs vanaf het vijfde leerjaar

·         te volgen op zowel TSO als BSO onderwijsniveau

·         te volgen in dag- en avondonderwijs, in secundair- en  volwassenenonderwijs

·         mogelijkheid tot specialisatie Traiteur

·         meer dan 55 jaar ambachtelijke ervaring!

·         verblijf in internaat is tijdens de week mogelijk

·         winnaar op diverse competities in binnen- en buitenland

·        
Film



Heb je ambities om slager-traiteur te worden of ben je op zoek naar een andere studierichting… neem gerust contact op!

Info:

Slagers-traiteursschool dagonderwijs (TSO - BSO) met internaat &

volwassenenonderwijs CVO Cervo-GO & VDAB  
Kaaskerkestraat 22
8600 – Diksmuide

051 51 92 51
dir.atheneumdiksmuide@go-scholengroepwesthoek.be



Bekijk de foto's  (klik hier)


Redactie, foto’s, film: Bertrand Vande Ginste // https://sites.google.com/site/foodconsultplus/

zaterdag 24 maart 2018

Slagers-traiteursschool Diksmuide behaalde zilver met fijne wortelsmeerpastei tijdens de ‘Tavola’ vakbeurs


Leerling Colin Decleyre van de Slagers-traiteursschool Diksmuide behaalde zilver met een fijne wortelsmeerpastei op de ‘PatĆ© Concours voor de patĆ© creators of the future’ tijdens de internationale vakbeurs ‘Tavola 2018’ -  Kortrijk Xpo. Organisator ‘De Beauvoorder’ wou in de eerste plaats de creativiteit en het vakmanschap van aankomend talent aanmoedigen. Uit de 24 ingezonden creaties en na een strenge selectie behaalde Colin Decleyre de welverdiende 2e  plaats. Tijdens deze vakbeurs werden de vijf overgebleven laureaten op de stand van ‘De Beauvoorder’ een tweede maal gejureerd. De vakjury met de bekende TV-koks Sofie Dumont en Wim Ballieu alsook topslager Hendrik Dierendonck, Hugo, Mia Pyfferoen en Bart Martens konden de pastei van Colin Decleyre best appreciĆ«ren. ‘De Beauvoorder’ zal in het najaar de ‘wortelsmeerpastei’ op de markt brengen.
Colin Decleyre en vakleraar-coach Jerry Vandemoortele waren bijzonder tevreden met het behaalde resultaat. “Innovatieve en een trendy vleeswarenconcept was onze uitgangsvisie, met de wortelsmeerpastei als beste resultaat naar smaak, textuur, originaliteit  en uitzicht”,  zegt vakleraar Jerry Vandemoortele. Vakleraar-coach Jerry Vandemoortele behaalde met zijn leerlingen in het verleden verschillende eerste plaatsen op vakwedstrijden o.a. de Eurobeef Junior Cup…
 >>> Fotoalbum (klik hier)


Proficiat!
Redactie: Bertrand Vande Ginste // https://sites.google.com/site/foodconsultplus/

dinsdag 27 februari 2018

In memoriam - Luc Vanhooren



Vele vrienden vroegen me om een ‘In memoriam van Luc Vanhooren’  op de webblog te plaatsen.

Familie en vrienden rouwen om de 68 jarige Luc Vanhooren. De oprichter van Vleeswaren Vanhoornen - transportbedrijf Translini en gewezen voorzitter voetbalploeg SV Woumen kwam op 14 december 2017 om het leven in een zwaar verkeersongeval. Luc runde vroeger samen met zijn vrouw een eigen beenhouwerij in Keiem. Daar begonnen ze met het maken van ambachtelijke patƩ. De beenhouwerij werd echter te klein waardoor Luc en zijn vrouw Rosa verhuisden naar de Woumenweg in Woumen waar ze de zaak verder uitbouwden. De verslagenheid is bijzonder groot. Wij zullen hem zeker missen. Luc was een graag geziene figuur en zullen hem blijven herinneren als een zeer warme gedreven, eerlijke en sympathieke man. Lieven en Nico zullen het levenswerk van Luc verderzetten. Luc alsook zijn 2 zonen zijn oud-leerlingen van de Slagers-traiteursschool van Diksmuide. Oprechte deelneming en veel sterkte.
  • Rouwbericht Luc Vanhooren – Woumen (klik hier)
  • Interview met Luc Vanhooren – De Blankaartklok - 30 juni 2013 (klik hier) 

Homilie door Pr. Bart Malfait - uitvaart Luc Vanhooren - Woumen, 22 december 2017


Beste familie, vrienden, kennissen en gewezen personeelsleden van Luc, voetballers of voetbalsupporters, goede mensen allemaal,

“de dood komt als een dief in de nacht” wordt wel vaker beweerd. Door het plotse overlijden van Luc werd dit gezegde opnieuw waarheid. Het was zelfs letterlijk bijna nog nacht. Het was in de morgen, maar het was nog donker toen het jammerlijke voorval zich voordeed, vorige week donderdag. We voelen ons zo machteloos als zoiets gebeurt. Geen macht ter wereld kan het gebeurde veranderen. We kunnen enkel aanvaarden. Maar we voelen ons groot verdriet. Een echtgenoot, een vader, een opa, een vriend die nog zoveel kon en wou doen voor wie hij liefhad … het is eensklaps gedaan. Wie had dit gedacht? Het is haast niet te geloven. Wie had zich zo de kerstdagen voorgesteld? Het zijn dagen van gezellig samenzijn. Maar het zullen in de familie dagen zijn van groot gemis om iemand die er niet meer is tenzij als een ster … Luc is nu een ster aan de hemel. Ja, met Kerstmis is er een ster … maar dat krijgt nu wel een heel andere en bijzondere betekenis …

Beste familie, in naam van de plaatselijke Kerkgemeenschap, de Pastorale Ć©Ć©nheid Sint-Pieter Groot-Diksmuide en in naam van alle aanwezigen hier bied ik jullie oprecht ons medeleven en gebed aan bij het overlijden van Luc. Mogen jullie de kracht en de moed vinden om dit verlies te boven te komen. We wensen jullie toe dat er mensen zullen zijn die jullie zullen omgeven met liefde en zorg. Mogen de talrijke goede herinneringen jullie met dankbaarheid vervullen. En mag er vooral hoop zijn, ondanks alles. Bij God is het leven uiteindelijk sterker dan de dood.


Broeders en zusters,

Luc was een ambitieus man. Van jongs af aan zette hij zich in om vooruit te komen in het leven. Na zijn opleiding tot beenhouwer en na een tiental jaar werkervaring begon hij een zelfstandige beenhouwerij in Keiem. Zijn patĆ© viel in de smaak en zijn ambitie reikte verder. Hij richtte in de jaren ’80 ‘Vleeswaren Vanhooren’ op hier te Woumen. Een zaak waarvoor hij zich met hart en ziel inzette. Het werd een succes. Luc wou dat ook zijn zonen er kwamen in het leven. Hij was de voortrekker en de drijvende kracht achter het transportbedrijf dat Lieven in 1996 stichtte. En onlangs was hij blij en fier om de zaak ‘Vleeswaren Vanhooren’ te kunnen doorgeven aan Nico en Sandy. Toch bleef Luc niet stil zitten. Het was hem aangenaam om mee te helpen in de begeleiding van uitzonderlijk vervoer. En dat gebeurt enkel ’s nachts. Maar voor Luc, sterk en kranig dat hij nog was, was dat geen probleem. Tot het noodlot toesloeg … Nooit had hij een ongeval gehad, maar nu was het fataal …

Luc was een sociaal mens, getuige daarvan zijn jarenlange voorzitterschap van het voetbal SV Woumen. Hij leefde mee met zijn spelers en supporters. Luc was een rustig mens, die genoot van de dingen die hij graag deed: naar het voetbal gaan kijken, de koers volgen en met de quad rijden. Spijtig dat een leven dat nog zoveel in petto had vroegtijdig werd afgebroken.


Beste familie, broeders en zusters,

met het onverwachte einde van het leven van Luc hier op aarde is niet alles gezegd, is niet alles voorbij. Hij leeft verder in onze gedachten der goede herinnering. Maar er is mĆ©Ć©r. Het leven is mĆ©Ć©r dan hier en nu. Laten we ons openstellen voor een leven dat ruimer is, maar dat wij alsnog niet geheel kunnen vatten. Er is mĆ©Ć©r tussen hemel en aarde dan wij mensen kunnen bedenken en bevroeden. Als we straks Kerstmis vieren, vieren we niet zomaar de geboorte van een kindje bij Maria en Jozef. Met Kerstmis vieren we de geboorte van een goddelijk Kind: dat Gods Zoon naar de aarde is toegekomen om ons te redden. Het lot van de mensen hier op aarde gaat God ter harte. Hij wil dat ze leven, dat ze gelukkig leven. Daartoe roept Hij op tot een leven met Hem: tot een godsverbonden leven. Vertrouwend op God zullen we leven. En ja, al moeten we sterven, dan nog zullen we leven. Dat vraagt van ons een groot geloof. Het is moeilijk voor ons om in dit andere leven binnen te treden. Toch is dit de diepere werkelijkheid. Als we er ons in geloof kunnen aan overgeven, zal Luc weer leven en komt hij ons weer nabij … mĆ©Ć©r dan een ster, als de mens die hij altijd is geweest … als de mens die hij ten diepste is … voor tijd en eeuwigheid. Amen.



Pr. Bart Malfait

Redactie: Bertrand Vande Ginste //   https://sites.google.com/site/foodconsultplus/