Onze sector schreeuwt om ondernemende ambachtslui: jongeren die initiatief durven nemen, die kunnen samenwerken, die hun schouders onder een project willen steken. De Technische Dienst van de Belgische Beenhouwersbond wil samen mee met de scholen en het bedrijfsleven de verbindende schakel zijn! Willen we jongeren vormen die voldoende competenties bezitten, dan moeten we inhoudelijk sterke, maar ook creatieve en innovatieve mogelijkheden aanbieden.
>>> fotoalbum (klik hier)
Op 10 maart jl. ging de BB Technische Dienst met o.a. em. Prof. dr. ir. Hubert Paelinck - KU Leuven, Norbert Van Speybroek - R & D Piloot Rejo en Bertrand Vande Ginste - Ere Vakleraar Slagers-Traiteursschool Diksmuide voor de tweede keer ‘on tour’. We waren te gast bij vakleraar Jerry Vandemoortele en zijn leerlingen van de Slagers-traiteursschool GO! Diksmuide. Een ganse dag werd het vernieuwde productieproces van ambachtelijke salami op een bevattelijke, wetenschappelijke en praktische wijze gedemonstreerd. Er komt een reportage met stap-voor-stap recepten van deze demo in het vakblad ‘De Belgische Beenhouwerij’ NL – Fr, editie mei. Er werden ook instructievideo’s gemaakt voor de website van de De Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België - Fédération nationale des bouchers, charcutiers et traiteurs de Belgique ten behoeve van de slagersscholen en vleessector.
>>> fotoalbum (klik hier)
>>> fotoalbum (klik hier)
>>> fotoalbum (klik hier)
>>> fotoalbum (klik hier)
FILM
Workshop Creatieve salami - Bel. Beenhouwersbond ‘ON TOUR’ bij de Slagers-traiteursschool Diksmuide
Workshop Creatieve salami - Bel. Beenhouwersbond ‘ON TOUR’ bij de Slagers-traiteursschool Diksmuide
SAXE SALAMI
PASTRAMI SALAMI
POLDERSALAMI in natuurdarm
BB-persartikel On-Tour Slagersschool-Diksmuide (klik hier)
BB-vakartikel saxe-pastrami-Polder-salami (klik hier)
Redactie en foto’s: Bertrand Vande Ginste - https://sites.google.com/site/foodconsultplus/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten