Nl - Fr - Eng – Deu….

maandag 26 augustus 2019

SLACHTERIJ-SLAGERIJ VANDE WALLE - Een verdwijnende traditie, maar actueler dan ooit

Meer dan ooit bepalen ‘klimaat’ en duurzaamheid het economisch leven. En dat geldt ook voor de vleessector in het algemeen en de ambachtelijke slagerijsector in het bijzonder. Steeds meer immers laten steeds meer kritische consumenten hun keuze bepalen door kwaliteit, gezondheid, ecologisch voetafdruk én dierenwelzijn. Criteria die niet altijd in het voordeel pleiten van vlees en vleesproducten. Althans zo wil het de perceptie bij de mensen.
En dat de perceptie niet altijd strookt met de realiteit mag blijken uit de aanpak van Slagerij Vande Walle www.slagerijvandewalle.be uit Kluisbergen. De met respect voor het milieu gekweekte dieren worden er in het eigen slachthuis geslacht en in de slagerij ernaast volledig verwerkt tot kwaliteitsvolle producten. Alles in eigen beheer, met duurzaamheid als bindend element in elke stap van de productie.
Wat het de combinatie slachten-slagerij is Slagerij Vande Walle nog de enige in Vlaanderen. Wat jammer is omdat hierdoor voor de slager de band met het dier is verdwenen. Nochtans begint de kwaliteit van vlees met de kwaliteit van het slachtdier: het dier zelf én de manier van slachten. Deze werkwijze mag dan wel uniek zijn, gecombineerd met dierenwelzijn, is zij in het duurzaam produceren van tegenwoordig actueler dan ooit.

Bekijk de film...



Redactie: Bertrand Vande Ginste  - https://sites.google.com/site/foodconsultplus/

vrijdag 16 augustus 2019

’Biefstukje vormt geen klimaatgevaar’


De koe moet uit het verdomhoekje waar zij nooit geplaatst had mogen worden

Biefstukje vormt geen klimaatgevaar

Klimaatdrammers hebben de koe onder schot. Na vliegschaamte en dieselgêne wordt ons nu de vleeshuiver aangepraat. Maar het veganistisch tromgeroffel, aangezwollen na het laatste VN-klimaatrapport, blijkt loos alarm. „Het is onzin”, stelt onderzoeker Frank Mitloehner. „Iedereen die gelooft dat we het klimaat redden door vlees te laten staan, komt bedrogen uit.”


Deze Groninger Blaarkoppen vormen, net als alle andere koeienrassen, geen gevaar voor het klimaat. „Iedereen die gelooft dat we het klimaat redden door vlees te laten staan, komt bedrogen uit”, zo stelt de Duitse wetenschapper Frank Mitloehner. Hollandse Hoogte

Oer-Hollands melkvee grazend in de ochtendzon. Is er een rustieker en rustgevender beeld van Nederland voorstelbaar? Niet voor lang meer, als het aan een steeds luidruchtiger groep veganisten en klimaatridders ligt. Want die koe die boert! En zij laat vieze winden! Onze Klara’s stoten methaan uit dat een nog véél sterker broeikasgas is dan kooldioxide. En zo verzeilt de koe in het verdomhoekje.

De oorlog tegen vlees is begonnen’, constateerde de Britse krant The Telegraph deze week. En inderdaad, de aanvallen stapelen zich op. Eerst trachtte klimaatpaus Ed Nijpels ons te overtuigen terug te gaan naar maximaal twee keer vlees per week. Daarop financierde de Noorse miljardair (en veganist) Gunhild Stordalen de internationale EAT Lancet campagne tegen dierlijk eiwit. En vorige week toeterde een deel van de media dat de biefstuk nu echt in de ban moet. Want dat zou het laatste IPCC klimaatrapport beweren.

Activisme

„Echt flauwekul!”, reageert de Duitse wetenschapper Frank Mitloehner vanuit Californië, verbonden aan de UC Davis universiteit. „Dit IPCC-rapport gaat over landgebruik en hoe we verstandig om moeten gaan met vruchtbare grond. Slechts een klein zijpaadje betreft voeding. Maar nergens geeft de VN het advies om van vlees af te stappen. Nergens staat: let’s go vegan! Dat zou compleet onverantwoord zijn.”
Mitloehner specialiseert zich in de uitstoot van herkauwers. „In Californië is de veehouderij goed voor 5% van alle broeikasuitstoot. Dat zal in NL niet veel anders zijn. Auto’s zorgen hier voor 50%: tien keer zoveel. Als we transport, energieopwekking en de cementindustrie optellen, zit je samen op 80%, aldus het Milieuagentschap EPA. We weten dus dondersgoed wat de grootste uitstoters zijn. En toch willen sommigen jou aanpraten dat je je steak moet laten staan. Het is activisme, geen wetenschap.”

Kringloop

De koe vormt geen klimaatgevaar, legt Mitloehner uit. „De uitstoot van methaan door herkauwers is een andere cyclus dan de CO2-uitstoot door auto’s, schepen en vliegtuigen. De methaan die de koe via vooral boeren in de atmosfeer vrijlaat, is afkomstig uit gras en onkruid die eerder datzelfde broeigas uit de lucht hebben gehapt. Dit is een dichte kringloop, zonder dat er netto CO2 bij komt. Dat is compleet anders dan de gestage ophoping van CO2 door verbranding van fossiele brandstoffen in auto’s en ander verkeer.”
Martin Scholten, directeur Animal Sciences aan de Wageningen Universiteit, verbleef laatst enkele dagen voor een congres in Brazilië. Vrijwel alle collega’s reageerden onthutst op de vega-draai die journalisten aan het IPCC-rapport gaven. ,,Ik begrijp dat de slogan lekker bekt: minder vlees, minder emissie en dus geen klimaatprobleem. Maar het klopt niet. Als je de wereld alleen plantaardig zou willen voeden, heb je nog vele malen méér landbouwgrond nodig.”
De uitdaging met een groeiende wereldbevolking is om op efficiëntere wijzen voedsel te produceren. Dat lukt niet zonder veehouderij. Scholten: ,,Twee derde van de biomassa die boeren nu produceren blijft ongebruikt. Deels door verspilling, deels door het niet gebruiken van bijproducten. Daar ligt de winst.” Koeien en varkens vetmesten met die gewasresten, is de kern van de kringlooplandbouw van minister Schouten.

Miskleun

Waarom dan toch die vleeshaat? Misschien is het de miskleun van VN-voedselorganisatie FAO uit 2006. In het rapport Livestock’s Long Shadow stelde zij dat landbouw ruim 18% van alle broeikasgassen uitstoot. ’Meer nog dan transport wereldwijd’. Het was Mitloehner die de FAO terecht wees. „Het bleek dat ze bij voeding de uitstoot van de complete keten van land tot bord hadden berekend. Maar bij transport alleen de brandstof. Niet de fabricage van auto’s of olieplatforms. Dat was appels met peren vergelijken.”
De FAO rectificeerde. Maar het kwaad was geschied. „Iedereen die slecht wilde spreken over landbouw ging met die cijfers aan de haal”, zegt de Duitser. Inmiddels spelen er meer belangen. Er groeit een industrie rond vleesvervangers.
Unilever is erin gestapt en onlangs ging het veganistische Beyond Meat naar de beurs. Mitloehner: „Er zijn belanghebbenden die de anti-vleesverhalen in elk geval niet zullen tegenspreken.”

Rijkeluisfeestje

Toch is de vega-trend vooral een westers rijkeluisfeestje, zo merkt Kees Blokland als directeur van Agriterra, de ontwikkelingsorganisatie die wereldwijd agrarische coöperaties helpt oprichten. „Zuidelijke boeren zijn juist blij als zij vlees en zuivel op tafel kunnen zetten. De veelzijdige nutriënten zorgen voor langere, sterkere kinderen en een betere ontwikkeling van hun brein. Misschien kunnen wij ietsje minderen, maar wereldwijd zal de vleesconsumptie toenemen.”
En ontbossing dan? Die wordt deels gestuwd, zo stelt het IPCC-rapport, door de intensieve veehouderij. Blokland: „Om zo zuinig mogelijk met het beschikbare land om te gaan, zullen we vlees moeten produceren op de meest efficiënte wijze. Dat betekent: met onze Nederlandse technologie.” Mitloehner onderschrijft dat. „De kennis uit de VS en West-Europa is nodig in de rest van de wereld. Het meest idiote is te zeggen dat je hier de veehouderij moet afschaffen.”

Optater

Er is nóg een reden om de koe dankbaar te zijn. „Van alle landbouwgebieden ter wereld bestaat 70% uit marginale grond”, zegt Mitloehner. „Dat betekent: te arm voor akkerbouw. Alleen herkauwers zijn in staat om het gras wat er groeit op te werken tot voor mensen eetbaar voedsel. Wie denkt dat we zonder veehouderij kunnen, heeft geen benul van ons voedselsysteem.”
In de Surprise Valley van Californië, op een stuk grond dat tot voor kort dorre woestijn leek, groeit nu weelderig gras. De veeboer past er de revolutionaire ideeën toe van het Savory Institute: niet minder koeien, maar juist méér per hectare. Door ze exact lang genoeg op een bepaalde plek te weiden, krijgt het grasland zo’n optater dat het aanzet tot extra wortelgroei en méér vastlegging van CO2.
De koe blijkt geen klimaatgevaar, ze verdient eerder een voetstuk. Mitloehner: „Iedereen die gelooft dat we het klimaat redden door vlees te laten staan, komt bedrogen uit.”

Bron: De Telegraaf - Edwin Timmer

Redactie: Bertrand Vande Ginste  - https://sites.google.com/site/foodconsultplus/

donderdag 25 juli 2019

Slager Hendrik Dierendonck uit Koksijde op TV ÉÉN



De bekende ambachtelijke slager Hendrik Dierendonck uit St. Idesbald - Koksijde was te zien op TV ÉÉN in het  televisieprogramma ‘Wij zijn weg’ van zaterdagavond jl. Televisiepresentator Bartel Van Riet koos in ‘Weg zijn wij’ voor een workshop worsten draaien bij Hendrik Dierendonck. Zijn reisgenoten waren de bekende Vlaams actrice, Maaike Cafmeyer en zager Bart Kaëll. Bartel heeft een groot respect voor oude ambachten. Een goeie beenhouwer, die zijn ambacht beheert, daar loopt Bartel warm voor! Hendrik Dierendonck is Oud-leerling van de Slagers-traiteursschool van Diksmuide.

Redactie: Bertrand Vande Ginste - https://sites.google.com/site/foodconsultplus/
OBS Studio schermopname - Bertrand Vande Ginste - YouTube-kanaal

dinsdag 9 juli 2019

Artiesten Frank Galan & Christel stelen de show op het ABS hoevefeest te Diksmuide


Het Algemeen Boerensyndicaat (ABS) van groot Diksmuide vierde het voorbije weekend haar jaarlijkse hoevefeest met BBQ. De bekende Vlaamse zangers Frank Galan & Christel waren de absolute  blikvangers!  Veel leden en sympathisanten vonden de weg naar de hoeve van Joël, Rita en Joren Van Coppenolle-Vandeputte, aan de prachtige IJzerdijk in het pittoreske dorpje Kaaskerke, te midden de weidse stilte van de vette Westhoek Polders.

>>> Fotoalbum (klik hier)






























>>> Fotoalbum (klik hier)

Niet enkel het lekkere eten viel in de smaak maar ook de springkastelen voor de kinderen. 
Dat het ABS groot Diksmuide een heel erg hechte groep is, vertaalde zich eens te meer op de manier hoe alle bestuursleden, perfect aangestuurd door de plaatselijke voorzitter, Joël Van Coppenolle en aangevuld door menig helpende hand deze avond vlekkeloos lieten verlopen.




>>> Fotoalbum (klik hier)

Een 750 gasten schoven aan voor de ‘Oklahoma Joe barbecue Smoker' met de heerlijke Diksmuidse Polderhammen. “De hammen werden low & slow gegaard, echt uniek, de hammen blijven sappig en intens van smaak, doordat de kamers zorgen voor een indirecte verhitting” aldus Hans Vandewatere, van het Cateringspecialist ‘Traiteur Standaert’ uit Ichtegem. Hans is oud-leerling van de Slagers-traiteursschool Diksmuide.




>>> Fotoalbum (klik hier)

Film: Gezellige sfeer op het ABS Diksmuide hoevefeest



De Vlaamse Julio Iglesias, Frank Galan was top!

Tijdens de BBQ waren de artiesten Frank Galan & Christel top! Al jarenlang hebben we in Vlaanderen onze eigen Julio Iglesias, Frank Galan. Als Frank Galan het podium betreedt, mag je prat gaan op “magie” en absolute “overgave”!





>>> Fotoalbum (klik hier)


 Film: Frank Galan & Christel - ABS Diksmuide 


Samenwerken over de grenzen heen

Voorzitter Joël Van Coppenolle en tevens gemeenteraadslid wil onder het moto “respect... binnen en buiten de land- en tuinbouw!” zich ten dienste stellen van alle Diksmuidelingen.  Met zijn jaren lange agrarische ervaring zal hij tal van projecten ondersteunen. Het Algemeen Boerensyndicaat vzw (ABS) is één van de grootste landbouworganisatie in België. Het ABS in de eerste plaats een syndicaat dat ervoor zorgt dat de belangen van de leden (boeren en tuinders) zo goed mogelijk verdedigd worden. Het ABS is politiek neutraal en blijven ervan overtuigd dat zij deze neutraliteit hoog in het vaandel moeten blijven dragen. Als zij onze belangen, en deze van de leden, moeten verdedigen dan moet dit gebeuren bij alle politieke families. Landbouw is een primaire en belangrijke economische sector, die niet zomaar afhankelijk kan zijn van een of andere belangengroep of politieke partij. ABS telt momenteel ca. 4.000 leden en haar rangen staan open voor iedere land- en tuinbouwer die begaan is met de toekomst zijn familiebedrijf! 


>>> Fotoalbum (klik hier)


Warme oproep!

Voorzitter Joël Van Coppenolle doet samen met het 'Algemeen Boerensyndicaat' (ABS) en 'De Belgische Beenhouwersbond'  tot het ondertekenen van een petitie: ‘reserveer traditionele vleesspecifieke benamingen alleen voor vleesproducten’!
Er ligt een Europees wetsvoorstel op tafel ter bescherming van vleesproducten zodat vegetarische producten NIET naar vlees genoemd kunnen worden.


De petitie kan via deze link worden ondertekend

“In de toekomst zullen benamingen zoals vieggieburger, veggiesteak, … zo goed als zeker verdwijnen. De landbouwcommissie van het Europees Parlement wil niet dat vegetarisch “vlees” nog onder de naam “burger” of “steak” in de winkel ligt. De verwijzing naar een vorm mag wel, (b.v. rollade) maar een verwijzing naar een spierstuk of een diersoort kan evenwel niet. Wat volgens de organisaties bv. niet kan, is vegetarische ham, veganistische kipstukjes, vegetarisch spek, …Een ruime meerderheid stemde voor het verbod. Iets waar de organisatie ook jaren voor pleiten
 “De vegan lobby heeft allerlei initiatieven genomen om dit wetsvoorstel te kelderen, onder meer door petities. Voor alle duidelijkheid: dit is geen petitie tegen vegetarische producten. Dit is enkel een petitie ter bescherming van de authentieke vleesproducten”

Duidelijker voor de consument
De consument moet zijn keuze kunnen baseren op betrouwbare informatie. De naam moet de productkenmerken weerspiegelen. Om eerlijke concurrentie en transparantie voor de consument te waarborgen, moet worden vermeden dat voor producten uit verschillende categorieën levensmiddelen dezelfde benamingen worden gebruikt.

De petitie kan via deze link worden ondertekend

Het ABS-team kan terugblikken op een uitermate geslaagd feest met een zeer grote waardering voor hun enthousiaste en engagement.

Proficiat!

>>> Fotoalbum (klik hier)

Redactie en foto’s: Bertrand Vande Ginste - https://sites.google.com/site/foodconsultplus/

zaterdag 29 juni 2019

Test-Aankoop - GEBUISD voor de VLEES-TEST

NIEUWSTE PLANTAARDIGE BURGERS HEBBEN NEGATIEVE INVLOEDEN OP ONZE GEZONDHEID!

Niet gezond, niet smakelijk en ultra bewerkt. Test- Aankoop is niet mals over de nieuwe plantaardige burgers met vleesambitie
Steeds meer studies tonen aan dat dieeen negatieve invloed hebben op onze gezondheid. 

Lees het volledig artikel hier


Bron: Test- Aankoop - Het Nieuwsblad

Redactie: Bertrand Vande Ginste - https://sites.google.com/site/foodconsultplus/



zaterdag 22 juni 2019

Oproep tot het ondertekenen van een petitie: reserveer traditionele vleesspecifieke benamingen alleen voor vleesproducten!

Oproep van het 'Algemeen Boerensyndicaat' (ABS) en 'De Belgische Beenhouwersbond' tot het ondertekenen van een petitie: reserveer traditionele vleesspecifieke benamingen alleen voor vleesproducten!
Er ligt een Europees wetsvoorstel op tafel ter bescherming van vleesproducten zodat vegetarische producten NIET naar vlees genoemd kunnen worden.

De petitie kan via deze link worden ondertekend
In de toekomst zullen benamingen zoals vieggieburger, veggiesteak, … zo goed als zeker verdwijnen. De landbouwcommissie van het Europees Parlement wil niet dat vegetarisch “vlees” nog onder de naam “burger” of “steak” in de winkel ligt. De verwijzing naar een vorm mag wel, (b.v. rollade) maar een verwijzing naar een spierstuk of een diersoort kan evenwel niet. Wat volgens ons bv. niet kan is vegetarische ham, veganistische kipstukjes, vegetarisch spek, …Een ruime meerderheid stemde voor het verbod. Iets waar wij ook jaren voor pleiten”, aldus de voorzitters Ivan Claeys en Philippe Bouillon van de Belgische Beenhouwersbond.
De vegan lobby heeft allerlei initiatieven genomen om dit wetsvoorstel te kelderen, onder meer door petities. Voor alle duidelijkheid: dit is geen petitie tegen vegetarische producten. Dit is enkel een petitie ter bescherming van de authentieke vleesproducten”, zeggen de voorzitters Ivan Claeys en Philippe Bouillon

Duidelijker voor de consument
De consument moet zijn keuze kunnen baseren op betrouwbare informatie. De naam moet de productkenmerken weerspiegelen. Om eerlijke concurrentie en transparantie voor de consument te waarborgen, moet worden vermeden dat voor producten uit verschillende categorieën levensmiddelen dezelfde benamingen worden gebruikt.
De petitie kan via deze link worden ondertekend

Redactie: Bertrand Vande Ginste - https://sites.google.com/site/foodconsultplus/



zaterdag 8 juni 2019

Nieuwste trends en ontwikkelingen tijdens IFFA 2019


Zes dagen lang liet de toonaangevende internationale vakbeurs voor de vleessector ‘IFFA’ te Frankfurt met een expositieoppervlakte van 120.000 m²  zien hoe de vleessector fit kan blijven voor de toekomst. Meer dan 1.000 exposanten uit 50 landen lieten hun nieuwste innovaties zien. Een kennismaking met de toekomst was de rode draad doorheen deze vakbeurseditie. Geheel volgens traditie organiseerde het Deutsche Fleischer-Verband  een verscheidenheid aan kwaliteitswedstrijden voor ambachtelijke slagers.





























>>> Fotoalbum (klik hier)


Traditie ontmoet hightech

Meer dan 67.000 vakbezoekers uit 149 landen ontdekken de nieuwste trends en men kon er kennis maken met het hele spectrum van productie tot hightech. Het evenement is een goede plek om marktleiders te ontmoeten en contacten te leggen met de internationale vleeswereld. Dit jaar waren de topthema’s o.a. geoptimaliseerde productie, voedselveiligheid, efficiëntie van middelen en digitale oplossingen. Van de smart meat factory, verpakking en voedselveiligheid, via schone etikettering, tot de groeiende verwachtingen op de kwaliteit van vlees, hebben IFFA exposanten antwoorden gegeven op de eisen van de vlees-verwerkende industrie en de ambachtelijke slager.
>>> Fotoalbum (klik hier)
Traditionele ambachtelijke slagers scoren met kwaliteit, herkomst en verwerking
Het belang van vlees in de samenleving blijft zeer groot. Door zijn producten onderscheidt de ambachtelijke slager zich van de massamarkt . Traditionele slagers scoren bij consumenten door kwaliteits- en regionale producten aan te bieden. De consument is precies in die kwaliteit geïnteresseerd en heeft nood aan transparantie. Om succesvol te zijn, moet het slagersvak zowel de traditie/het verleden als de hedendaagse ontwikkelingen weerspiegelen. Het beste recept op succes is, producten leveren die een expertise tonen in vers vlees en vleeswaren, op basis van een gedegen technologische achtergrond en tegelijkertijd soms ook vernieuwend zijn. Deze trend begeleidende zijn nieuwe carrières, zoals: vleessommelier, innovatieve verkoopconcepten, online winkels, slimme cateringideeën en klantcommunicatie via de sociale media, maken de handel van de ambachtelijke slager geschikt voor de toekomst. Daarnaast waren ambachtelijke vaardigheden van de hoogste orde te zien tijdens de internationale kwaliteitswedstrijden van de Duitse Vereniging van Slachterijen ( DFV). Bovendien hadden junior slagers de kans om hun talenten te tonen in de internationale jonge-slagerscompetitie waarin de beste opkomende slagers uit zes landen het tegen elkaar opnamen.

>>> Fotoalbum (klik hier)

Foto: Ivan Claeys, Voorzitter Belgische Beenhouwersbond met een delegatie van de Slagers-traiteursschool Diksmuide

>>> Fotoalbum (klik hier)

De volgende IFFA wordt gehouden van 14 tot 19 mei 2022.

Film - IFFA 2019 - Frankfurt am Main



Redactie, foto’s, film: Bertrand Vande Ginste - https://sites.google.com/site/foodconsultplus/

woensdag 24 april 2019

OPENDEUR 2019 - Slagers-traiteursschool Diksmuide… klaar voor de toekomst!


De leerlingen van de Slagers-traiteursschool Diksmuide lieten hun prachtige inspirerende creaties zien tijdens de opendeurdag. De talrijke opgekomen bezoekers konden het reilen en zeilen van de verschillende afdelingen van dichtbij beleven. Naast het proeven, de vele demo’s, workshop voor nieuwe leerlingen… waren de absolute publiekstrekkers onder meer de prachtige thema etalages met sierschotels, ambachtelijke vleeswaren en culinaire bereidingen.
>>> Fotoalbum (klik hier)



Een school met visie… met 60 jaar ambachtelijke ervaring!


De tijd dat het slagersberoep van vader op zoon werd aangeleerd, is al lang verleden tijd. Wie tegenwoordig een ambachtelijke slagerij wil runnen, kan niet om een degelijke opleiding heen. De Slagers-traituersschool Diksmuide en het centrum voor volwassenenonderwijs leidt al jaren lang mensen op om de knepen van het vak volledig onder de knie te krijgen. Onze opleidingen zijn dan ook alomvattend!


>>> Fotoalbum (klik hier)

Een krachtige leeromgeving vraagt om de nodige middelen. Deze moeten voldoende aanwezig, uitdagend, hedendaags en stimulerend zijn. De school investeert hier voortdurend… Sinds kort voldoet de school aan de EEG normen i.v.m. de vergunning tot uitsnijderij voor de cursisten van CVO Cervo-GO & VDAB.
De afdeling slagerij-traiteur beschikt over een modern machinepark waarbij het perfecte evenwicht gevonden wordt tussen moderne technologische ontwikkelingen en ambachtelijk vakmanschap. De vakleraars volgen de vleessector op de voet om zich te specialiseren in nieuwe technieken, betere grondstoffen of duurzame producten. De school draagt duurzaamheid en kwaliteit hoog in het vaandel en kan steunen op de technische knowhow van haar personeel. De afdeling slager-traiteur met haar lange traditie van 60 jaar en als voortrekker in de aanpak van het ambachtelijk vakmanschap is een degelijke vakopleiding, belangrijker dan ooit! Door de snel evoluerende technologie, food en culinaire tendensen gaat de school steeds actief op zoek naar nieuwe methodes om de leerlingen en cursisten klaar te stomen voor het professionele bedrijfsleven. Wij garanderen onderwijs met een opvallend hoog niveau. 
>>> Fotoalbum (klik hier)

Film: Slagers-traiteursschool Diksmuide - OPENDEUR 2019  

Film:  Workshop voor kinderen - Slagers-traiteursschool Diksmuide 

Uniek in Vlaanderen

KIES VOOR OPLEIDING SLAGERIJ EN VLEESWAREN & FIJNKOST EN TRAITEUR

·        - leer alles over slagerij, vleeswaren, fijnkost en traiteur

- professionals als vakleraars

- volledig vernieuwd met moderne snijmachines, koelinstallaties, keukens voor bereidingen, traiteur-accommodatie, ... EEG uitsnijderij

        
       - reality-slagerij als oefen-omgeving, didactische winkel…

- stages bij gerenommeerde bedrijven en traiteurs vanaf het vijfde leerjaar
>>> Fotoalbum (klik hier)

·        - te volgen op zowel TSO als BSO onderwijsniveau

- te volgen in dag- en avondonderwijs, in secundair- en  volwassenenonderwijs

- mogelijkheid tot specialisatie traiteur

60 jaar ambachtelijke ervaring!


        - verblijf in internaat is tijdens de week mogelijk

- winnaar op diverse competities in binnen- en buitenland

·          

Heb je ambities om slager-traiteur te worden of ben je op zoek naar een andere studierichting… neem gerust contact op!

Info:

Slagers-traiteursschool dagonderwijs (TSO - BSO) met internaat
Volwassenenonderwijs CVO Cervo-GO & VDAB  
Kaaskerkestraat 22
8600 – Diksmuide



051 51 92 51

>>> Fotoalbum (klik hier)

Redactie, foto’s, film: Bertrand Vande Ginste - https://sites.google.com/site/foodconsultplus/